Haberler

Seyit Cem Ünsal kimdir ? Barcelona'da ilk Türk oyuncu

Güncelleme:

Seyit Cem Ünsal kimdir ? Arda Turan'dan önce Barcelona'da oynamış tek Türk futbolcu Rüştü Reçber biliniyordu ancak Seyit Cem Ünsal, tarihe geçen ilk futbolcu ünvanını elinde bulunduruyor.

Seyit Cem Ünsal kimdir ? Arda Turan'dan önce Barcelona'da oynamış tek Türk futbolcu Rüştü Reçber biliniyordu ancak Seyit Cem Ünsal, tarihe geçen ilk futbolcu ünvanını elinde bulunduruyor. Cem Ünsal o dönemin en golcü futbolcularından biri olarak tanınıyordu.

Atletico Madrid'den 41 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'dan önce Rüştü Reçber, Katalan kulübünde forma giyen ilk Türk olarak biliniyordu ancak gözlerden kaçan bir isim olduğu ortaya çıktı. O isim de bir döneme damga vuran golcü futbolcu Seyit Cem Ünsal.

FUTBOLA ERCİYES'TE BAŞLADI

Sabah'ta yer alan habere göre; Seyit Cem Ünsal, Hacılar Erciyesspor altaypısında futbola başladı. İlk olarak Kayserisporda futbola başlayan futbolcu sırasıyla Gençlerbirliği, L.G.Chetas (Kore), Barcelona, Trabzonspor, Vanspor, Kocaelispor, Altayspor ve Şanlıurfaspor formalarını giydi.

23 YAŞINDA BARCELONA'YA GİTTİ

1998 yılının Temmuz ayında Barcelona 3 oyuncuyu denemeye çağırdı; Kosta Rikalı Froylan Ledezma, Senegalli Serigne Cheikh Gadiaga ve Türk oyuncu Seyit Cem Ünsal... Louis van Gaal'in beğenerek kampa çağırdığı Seyit Cem Ünsal henüz 23 yaşındayken Barcelona forması ile maça çıkma şansını yakaladı.

HOCASININ GÖZÜNE GİREMEDİ

Hollanda kampında yapılan hazırlık maçlarında forma şansı bulan Seyit Cem Ünsal, iyi futboluna rağmen Hollandalı hocanın gözüne giremediği için Barcelona macerası sezon başlamadan son buldu ve Trabzonspor'un yolunu tuttu.

TRAFİK KAZASI HAYATINI KARARTTI

Trabzonspor'a transferinin ardından "Barcelona'ya transferim her şey iyi olmasına rağmen gerçekleşmedi. Trabzonspor gibi büyük bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Burada gol sıkıntısı olduğunu biliyorum, bunu gidermeye adayım." ifadelerini kullanan Seyit Cem Ünsal'ın kariyeri geçirdiği talihsiz trafik kazasından sonra istediği gibi gitmedi.

Yaşadığı trafik kazası, icralar ve sakatlıklarla boğuşan Cem Ünsal'ın futbol kariyeri adeta bir ders niteliğindeydi.

İŞTE DÖNEMİN GAZETE KÜPÜRLERİ...





Kaynak: Haberler.com / Gündem

Rüştü Reçber Trabzonspor Arda Turan Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title