Haberler

Seyhan'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Güncelleme:

TOKİ Adana Seyhan'ın İsmetpaşa ve Barış Mahallelerinde uygulayacağı kentsel dönüşümle bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

TOKİ Adana Seyhan'ın İsmetpaşa ve Barış Mahallelerinde uygulayacağı kentsel dönüşümle bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Adana Seyhan'ın İsmetpaşa ve Barış Mahallelerinde uygulayacağı kentsel dönüşümle bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre TOKİ, yerel yönetimlerle müştereken uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle 260 bin 811 konutluk gecekondu dönüşüm çalışması yaptı. İdare bu konutların 45 bin 404'ünü tamamladı. TOKİ, Adana Seyhan Belediyesi ile 7 Eylül 2011'de imzaladığı protokol kapsamında İsmetpaşa ve Barış Mahallelerinin çehresini değiştirecek projeyi hayata geçiriyor. Bölgede inşa edilecek 2 bin 610 konuttan 1. Etap'ta ihalesi yapılan bin 398 konutun temeli, 3 Ekim 2012'de düzenlenen törenle atılacak.

-YEPYENİ BİR ŞEHİR KURULACAK-

Kentsel dönüşüm ve yenileme projesi Adana'nın şehircilik açısından yıllardır yakındığı olumsuzluklardan kurtulmasında da önemli rol üstlenecek. İsmetpaşa ve Barış Mahallelerini Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi ile modern bir bölge haline getirecek. Proje kapsamında 33 hektarlık alan gecekondu ve denetimsiz yapılardan arınacak ve yerine "Kıyıkent Evleri" adıyla yepyeni bir şehir inşa edilecek. Dönüşüm alanında bulunan 910 konut ve 43 işyeri yıkılarak yerlerine 2 bin 610 modern konut inşa edilecek. Konutlar 119, 129, 131, 132, 158, 168, 169 ve 188 metrekare olacak şekilde inşa edilecek.

-11 DÖNÜM KENT PARKI-

Proje alanında 25 ve 15 metre genişliğinde bulvarlar, spor imkanı da sağlayacak yürüyüş yolları ve çeşitli spor alanları planlandı. Projede yeşil alan için ayrılan alan da oldukça geniş tutuldu. 38 dönümden oluşan yeşil alanın 11 dönümü kent parkı olarak dizayn edildi. Kent parkın içerisinde restaronlar, kafeler, çay bahçeleri ve oturma alanları bulunuyor. 2 bin 610 konutun inşa edileceği proje alanında sosyal donatılar da bulunacak. Proje alanında 22.381 metrekarelik ilköğretim okul alanı ayrıldı. Kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için kültür merkezi ve alışveriş merkezinin planlandığı projede ayrıca, kent parkın yakınında, suni gölet, kafe, lokanta, gezi ve yürüyüş alanları ile doğal bir yaşam tarzı sunulması hedefleniyor. Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanının merkezinde kapalı alışveriş merkezi ile ana caddeye cepheli bir de cami planlandı. Proje alanının doğusunda ticaret alanları oluşturularak yeni bir ticaret merkezi yapılacak.

-HAK SAHİPLERİNE AYNI BÖLGEDEN KONUT VE İŞYERİ-

Kentsel dönüşüm ve gelişim projesi uygulanan alandaki hak sahiplerine talep etmeleri halinde aynı bölgeden konut ve işyeri sahibi olmalarına imkan da sağlanıyor. Hak sahiplerinin; yapı, arsa, müştemilat, ağaç gibi her bir gayrimenkulü karşılığı hak ettiği bitmiş konut, ticaret hakkı tespit edilerek yeni mülk sahibi olmaları sağlanacak. Hak sahipleri borçlanmaları halinde geri ödemelerini uzun vadeli yapabilecek.

-557 BİN 933 KONUT İNŞA EDİLDİ-

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti 58. 59. 60. ve 61. Hükümetlerinin "Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği kapsamında 81 il ve 800 ilçede 2 bin 455 şantiyede 557 bin 933 konut rakamına ulaştı. Bu rakam 100 bin nüfuslu 22 adet şehir anlamına geliyor. TOKİ'nin ürettiği konutların 474 bin 767'si sosyal konut niteliğinde.

-260 BİN 811 KONUTLUK DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI-

Yerel yönetimlerle müştereken başlattığı büyük kapsamlı kentsel yenileme programı doğrultusunda, belediyelerle 256 projede mutabakat sağlandı. Bunlardan 187 projede toplam 260.811 konutluk gecekondu dönüşümü çalışmaları yapıldı. Bu konutlardan 45.404'ü tamamlandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Seyhan Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title