Haberler

Şeyh Sait ve Arkadaşları Anıldı

Batman'da, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) üyeleri, Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edilmesinin yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Batman'da, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) üyeleri, Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edilmesinin yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Atatürk Parkı önünde toplanan bir grup partili adına açıklama yapan PAK İl Sekreteri Ahmet Öztekin, Şeyh Sait ve 47 arkadaşının Diyarbakır'da kurulan İstiklal Mahkemelerince sorgusuz sualsiz idam edildiğini söyledi.

Öztekin, şunları kaydetti:

"Şeyh Sait ve 47 arkadaşı 28 Haziran'da idam kararı verilir ve Dağkapı Meydanı'nda hazırlanan darağacında idam edilirler. İdam sehpalarını hazırlayanlar sanki kaç kişinin idam edileceğini biliyormuş gibi 47 idam sehpası kurar ve idam edilirler. Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezarlarının nerede olduğu hala bilinmemektedir. Hatta kişisel eşyaları bile ailelerine teslim edilmemiştir. Şeyh Said ve arkadaşları önünde saygıyla eğiliyoruz."

Grup, bir dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kürdistan Özgürlük Partisi Diyarbakır Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title