Haberler

Şeyh Edebali Camisinin İnşaat İmza Töreni Gerçekleşti

Adapazarı İlçesi Yenikent Bölgesi'nde temeli atılan 10 bin cemaat kapasiteli Şeyh Edebali Camisinin inşaat imza töreni gerçekleşti.

Yapılan imza törenine Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve Şeyh Edebali Cami Yardımlaşma Derneği Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Şeyh Edebali Cami Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ve firma sahibi katıldı. Toplantı Dernek Yönetim Kurulu üyesi Enver Aşık'ın Şeyh Edebali Cami hakkında bilgiler vermesiyle başladı. Aşık, "Adapazarı Şeyh Edebali Camii ve Külliyesi proje, harfiyat çalışmaları yapılıp ruhsatı alındıktan sonra temeli 16 Kasım 2012 tarihinde atılmıştır. Cami 5 bin kapalı alan 5 bin açık alan olmak üzere 10 bin cemaat kapasitelidir. Cami müştemilatında kuran eğitimi bölümleri, konferans salonu, kütüphane, kapalı otopark, Yemekhane, kafeterya, kreş, spor salonu, hanımlara özel bölümler, ihtiyaca göre duş mekanları, cenaze hizmetlerinin verildiği mekan ve morg bulunmaktadır. Şeyh Edebali Cami Kültür ve Sosyal Tesisi inşaatımız millete olarak cami merkezli bir yaşam tarzını kendinize şiar edinmemiz sebebiyle, insanların yaşam alanı olacak bir merkez kompleksi şeklinde projelendirilmiş olup Şeyh Edebali Cami Sakarya ilinin simgesi olacak bir projedir. Temeli atıldıktan sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle iki yıl inşaata devam edilememiştir. Ancak Dernek Başkanımız Çiğdem Erdoğan Atabek'in girişimleriyle Bakanımız Ayşenur İslam'ın büyük desteği ile kaba inşaatı tamamlayacak kaynak sağlanmıştır. Söz konusu firma camii inşaatında yaptığını ve özellikle İstanbul'da tarihi Selahattinin Camileri onarım, tadilat ve tamiratının yaptığını, inşaatın sorunsuz bir şekilde yapılabileceğini şartnameye tamamen uyacağını ve 300 takvim gününde kaba inşaatının minareler dahil bitirileceğini KDV hariç 10 milyon 375 bin TL'ye yapılacağını taahhüt eden Akın İnşaat Mermer Sanayi ve Ticaret L.Ş ile sözleşme yapılmasına yönetim kurulumuzca karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek ise yaptığı konuşmada, "Sayın Bakanımız Ayşenur İslam bize çok destek oldu. Her başımız sıkıştığından ondan hem moral hemde finansman bize destek oldu. Hep birlikte inşallah namaz kılacağız. Çok önemli bir aşama kaydettik. Caminin temel atmasından sonraki süreçte kaba inşaatıyla alakalı işlerin imzasını atmak üzere buradayız. 300 gün süre biçildi yani 10 ay. Önemli bir şey olmazsa biz yenikent bölgesinde camimizin kaba inşaatını bitmesini göreceğiz ondan sonrada ikinci aşamaya gececeğiz. Şeyh Edebali Cami Yenikent bölgesinde sembol cami olmasına inanıyoruz. Burası sadece bir cami değil burası aslında sosyal yaşam alanı olsun istiyoruz. Hem şehrimize hemde yenikent bölgesine bir kazanım olacağınız düşünüyoruz. Şeyh Edebali Cami bittiğinde hep birlikte orada namaz kılmayı Allah bize nasip eder. Bu caminin bütçesi daha yukarılarda bir rakam 28 Milyon civarı. Daha çok para bulmamız lazım. Vatandaşlarımıza daha inmedik camiyi birazcık yükseltmek istiyoruz. Hem vatandaşlarımızdan hemde iş adamlarımızdan destek isteyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından imza törenine geçildi. Atabek ve Firma sahibi imza atmasının ardından İl Müftüsü İlyas Serenli bir dua yaptı. Duanın ardından toplantı soru cevap sonrası sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çiğdem Erdoğan Şeyh Edebali Adapazarı Yenikent Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title