Haberler

Şeyh Edebali Adına Yapılan Cami Açılacak

Şeyh Edebali, adına Mucur İlçesinde yapılan camii törenle açılacak.

Şeyh Edebali, adına Mucur İlçesinde yapılan camii törenle açılacak.

Mucur İlçesi İnaç Köyü Şeyh Edebali Derneği, tarafından organize edilecek program da iş adamı Mustafa Güneş tarafından yaptırılan camii açılışı gerçekleşecek.

Ankara-Kayseri kara yolu üzeri Mucur İlçesi İnaç köyü sınırları içerisinde yer alan, yapımı dört yılda tamamlanan Şeyh Edebali Camii ve Külliye alanın da düzenlenecek açılışta Belediye mehter takımı gösteri yapacak. Kur'an tilavetinin ardından Kırşehir'den Cihan Devletine adlı konuşması ile Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kazım Ceylan, Edebali'yi anlatacak.

Külliye alanı ve camii inşaatının yapımına katkı sunan hayırsever iş adamı Mustafa Güneş, kara yolu üzerinden geçenlerin hem konaklama alanı hemde ibadetlerini yapabilecekleri bir alan oluşturduklarını ifade etti.

Güneş yaptığı açıklamada, "Bu alan Şeyh Edebali'nin doğduğu alan yaşamını burada idame ettirdi. Edebali Osmanlı Devletinin mimarıdır. Camiyi Şam'da gördüğüm camiden, külliye alanını ise Kudüs'te yer alan bir Osmanlı çarşısından esinlenerek yapmaya karar verdim."dedi.

Şeyh Edebali 1208 yılında Kırşehir İli Mucur İlçesi İnaç köyünde doğdu. Selçukluların Şeyh'ül İslam'ı Şeyh Sadrettin Konevi ve Mevlana Celaleddini Rumi'nin çağdaşı, olarak biliniyor. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Güneş Şeyh Edebali Kırşehir Mucur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title