Haberler

Şeyh Bedrettin Heykeli Tartışmaları

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne Belediyesince kentte Şeyh Bedrettin heykeli dikileceğine ilişkin açıklamalara tepki gösterdi.

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne Belediyesince kentte Şeyh Bedrettin heykeli dikileceğine ilişkin açıklamalara tepki gösterdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediyesince, kente Şeyh Bedrettin'in heykelinin dikileceğinin açıklandığını hatırlatarak, buna karşı olduğunu ifade etti.

Kente hangi mezhebin, hangi inancın olursa olsun "şeyh" heykeli dikmede bir kamu yararı olmadığını düşündüğünü belirten Yıldırım, şu görüşleri dile getirdi:

"O mezhebin, filanca tarikatın şeyhi iyidir, bu mezhebin ve falanca tarikatın şeyhi kötüdür mantığı kabul edilemez. O zaman her önüne gelen kendi şeyhinin heykelini dikmeye kalkar. Laik bir ülkede şeyh heykeli dikilemez. Şeyh heykeli dikmekte kamu yararı yoktur. Kaldı Şeyh Bedrettin dönemin FETÖ'südür. Dönemin Şeyh Sait'idir. İdam edilen bir isyankar sembolleştirilmemelidir. Heykeli dikilmemelidir."

Yıldırım, ayrıca Atatürk'ün Edirne'ye geliş yıl dönümünün kutlandığı haftada Şeyh Bedrettin'i anma panelinin yapılacak olmasını da manidar bulduğunu belirterek, "24 Aralık'ta Şeyh Bedrettin için panel yapılacak olması son derece manidardır. Fatih Sultan Mehmet'in heykeli için Edirne'de yer bulunamazken, İstanbul'un fethinden 33 yıl önce idam edilen bir isyankarın heykelinin şehrin göbeğine dikilmek istenmesi üzüntü vericidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Özgür Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title