Haberler

Seyfe Gölü'nde Sığırcık Şöleni

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde, göl üzerinde uçan sığırcıkların farklı şekiller oluşturması, ziyaretçileri büyüledi.

Yaz aylarında kurumasına rağmen yağışların başlaması ve kılçık kanallarla göldeki su seviyesinin artmasıyla sığırcıkların yanı sıra martılar ve angutlar da kuş cennetinde konaklamaya başladı.

Her yıl sonbahar ve kış aylarında sıklıkla görülen ve sürüler halinde şekiller çizerek uçan sığırcıkların "dansı", gölün semalarında seyri güzel görüntülere neden oldu. Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ni ziyaret edenler, sığırcık kuşlarının oluşturduğu görsel şöleni kameralarına kaydetti.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, göle su girişi sağlayan kanallar üzerindeki engeller kaldırıldıkça göçmen kuşların da buraya akın etmeye başladığını söyledi.

Kanallardan gelen suyun adeta göle hayat verdiğini ifade eden Çetiner, şöyle konuştu:

"Seyfe Gölü Kuş Cennetimiz aynı zamanda göçmen kuşların toplanma, dinlenme ve konaklama yerleri arasında. Şu an bunun en önemli örneklerinden birisini görüyoruz. Sığırcık sürüsü bir avuç suyu görünce Seyfe Gölü'nde konaklamaya başladı. Göldeki uçuşlarıyla eşsiz güzellik oluşturuyorlar. Az bir su olması bile kuşların burada konaklamalarına vesile oluyor. Seyfe Gölü önemli göç yolları üzerinde bulunuyor. Mutlaka bu alandan geçiyorlar. Şartlar iyi olursa burada konaklayarak dinleniyor ve tekrar yollarına devam ediyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Seyfe Gölü Kırşehir Mucur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title