Haberler

Seydişehir Kaymakamı Sonel'den 351 Burs

Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından başlatılan HAYDES (Hayırsever Desteği) sayesinde 351 öğrenciye 9 ay boyunca 100 TL burs verilmeye başlandı.

Konya'nın Seydişehir İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel tarafından başlatılan HAYDES (Hayırsever Desteği) sayesinde 351 öğrenciye 9 ay boyunca 100 TL burs verilmeye başlandı.

Geçen yıl okuma isteği ile yanan bir öğrencinin babasının kanser hastası olması sebebiyle okul masraflarını karşılayamaması sonucu yaşadığı çaresizlik, Kaymakam Sonel' in konuyu yakından takip ederek ilgilenmesiyle o öğrenci ile birlikte 237 öğrenciye de umut olmuştu. Önceki yıl eşi kanser hastası olan bir anne, Hukuk Fakültesi'nde okuyan kızının okul masraflarını karşılayamaması sonucu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurmuş ancak babanın emekli olmasından dolayı vakıf tarafından yardım yapılamamıştı. Bu durum ailenin son umudunu da söndürmüş ve büyük üzüntü yaşamalarına sebep olmuştu. Bu durum aile kadar Kaymakam Sonel'i de derinden etkilemiş buna benzer durumları aşabilmek ve bu durumdaki ailelere yardımda bulunabilmek için bir çözüm bulma arayışına itmişti. Bu kapsamda çalışmalara başlayan birçok başarılı projeye imza atarak yoksul, düşkün ve gariplerin elinden tutan Kaymakam Sonel, HAYDES'i devreye sokarak kaymakamlık bünyesinde bir kaynak oluşturmuş. Bu kaynaktan Seydişehirli olup, dışarıda okuyan maddi imkansızlıklar çeken üniversite öğrencilerine hayırseverlerin de desteğini alarak ayda 100 TL olmak üzere dokuz ay boyunca 237 öğrenciye eğitim bursu verilmesini sağlamıştı.

BU YIL DA 351 ÖĞRENCİYE BURS

Bu yıl da devam eden uygulamada 351 öğrenciye yine 9 ay boyunca 100 TL burs verilmeye devam ediliyor. Geçen dönem Seydişehirli olup da Seydişehir dışında okuyan 4 yıllık üniversite öğrencilerine her ay 100 TL 9 ay boyunca 237 öğrenciye eğitim yardımı yapıldığını söyleyen Kaymakam Tuncay Sonel, 2014-2015 eğitim öğretim yılında başta Eti Alüminyum Cengiz ailesi olmak üzere hayırseverleri de yanlarına alarak bu sayının bu yıl 351' e yükseldiğini söyledi. Seydişehir'de cana yakınlığı ve yaptığı yardımlar nedeniyle vatandaşlar tarafından "Kaymakam Baba" olarak anılan Tuncay Sonel, "Burada önemli olan kaymakamlık olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardımcı olamadığımız öğrencilerimiz var. Anne emekli, baba emekli olmuş bir işte çalışıyor, ya da bir amcamız asgari ücretli yetmiyor pazarda çekirdek satıyor, 3 tane çocuk okutuyor, buna benzer ailelerimiz var. Biz de kaymakamlık bünyesinde hayırseverlerimizin de desteği ile bir fon oluşturarak 351 öğrencimize ulaşmış olduk. Burada baba emekli olan var, yetim öksüz var, yine asgari ücretle çalışan var, yetim olup annesi emekli maaşı alıyor fakat yetmiyor. Buna benzer 351 öğrencimize eğitim yardımı yapıyoruz. Allah hayırseverlerimizden razı olsun, biz geleceğimiz Türkiye'sinde güzel görevler alacak üniversiteli gençlerimiz için ne yapsak azdır" dedi.

Öğrenciler ve çocuklarını okutmakta güçlük çeken aileler de, "iki dönemdir Seydişehir'de böyle bir uygulamanın olması çok sevindirici. Allah Kaymakam Bey'den razı olsun. Bir baba gibi çocuklarımızla ilgileniyor. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır" diyerek duygularını dile getirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncay Sonel Seydişehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title