Haberler

Seydişehir'de Tarla Fareleri Çiftçiyi Kaygılandırıyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde arazilerdeki ekili mahsullere zarar veren tarla fareleri, çiftçileri kaygılandırıyor.
Gevrekli kasabası ve Tol köyü arazisinde bu yıl geçen yıla oranla tarla faresinin çoğalması çiftçileri kaygılandırıyor.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde arazilerdeki ekili mahsullere zarar veren tarla fareleri, çiftçileri kaygılandırıyor.

Gevrekli kasabası ve Tol köyü arazisinde bu yıl geçen yıla oranla tarla faresinin çoğalması çiftçileri kaygılandırıyor. Ziraat Odası da yetkililerden ve çiftçilerden hububat verimini büyük ölçüde azaltacak tarla faresi ile mücadele edilmesini istedi.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, yaptığı açıklamada, "Bu yıl çiftçimizin tarlasında aşırı miktarda tarla faresi görülüyor. Nasıl süne ile mücadele ediliyorsa tarla faresi ile mücadele etmek gerekir. Bu konuda çiftçilerimizi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerini gerekli önlem alınması konusunda uyarıyoruz" dedi.

Son günlerde birçok çiftçinin bu konuda odalarından yardımcı olmalarını istediklerini söyleyen Başkan Çınar, "Çiftçi arkadaşlar bizden ilaç istiyor. Bizim ilaç vermemiz hem yasal hem de bilimsel yönden mümkün değil. Çünkü aynı zamanda fare ile mücadele ederken insan ve hayvan sağlığına da zarar vermememiz gerekir. Bu konu ile ilgili süne ile nasıl mücadele ediliyorsa tarla faresi içinde mücadele edecek yetkili kurumlar var. Bunların gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çınar, ekili alanlarda yeşil yaprakları yiyen tarla fareleri ile mücadele edilmezse bu yıl rekoltenin düşük olacağını ve çiftçinin büyük zarar göreceğini sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Çınar Seydişehir Gevrekli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title