Haberler

Seydişehir'de "Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed" Konferansı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde İlahiyatçı Yazar Mustafa İslamoğlu tarafından "Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed" isimli konferans verildi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde İlahiyatçı Yazar Mustafa İslamoğlu tarafından "Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed" isimli konferans verildi.

Seydişehir Kuran Halkaları ve Gönülbağı Derneği tarafından düzenlenen konferans Kızılay Düğün Salonu'nda düzenlendi.

İslamoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kur'an Peygamberi Hz. Muhammed olduğunu belirtti.

Kur'an için Hz. Muhammed'in hayatın aktif, kurucu ve inşa edici bir öznesi olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"Misyonu ölümsüz olandır. Kur'an, onu çağa taşımak için çırpınır. Onun tarihe hapsolmasını önlemek için onunla ilgili tarihsel olayları müminin yüreğine, imanına, ibadetine taşır. Kur'an müminin hayatında onu güncel kılmak için ne gerekiyorsa yapar. Kur'an'ın 'bak' dediği yerden bakanlar ise onu 'üretmek' için çaba harcarlar. Kur'an'da onu, onda Kur'an'ı görürler. Kur'an'a onun aynası, ona Kur'an'ın aynası gibi bakarlar. Sünnet insanı kurban etmemek,insanı eşyaya yedirmemek, vahyi duyurmak için kelleyi koltuğa almak, Allah'ın vahyini anlamak için gece yarısı kalkıp 4 saat, 6 saat, 8 saat vahyin başında ders yapmaktır. Sünnet; Allah'ın kitabı insanlara ulaşsın diye canını, hayatını sebil etmek, ömrünü adamaktır"

Konuşmanın ardından 40 hadis ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa İslamoğlu Seydişehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title