Haberler

Seydişehir'de Darbe Girişimine Tepkiler Sürüyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimine tepki göstermek amacıyla bin araçlık konvoy oluşturuldu.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimine tepki göstermek amacıyla bin araçlık konvoy oluşturuldu.

İş makineleri, motosiklet ve otomobiller oluşturduğu Türk bayraklarının asılı olduğu konvoyla, 15 Temmuz darbe girişimi protesto etti. Klaksonların çalınarak tepki gösterildiği konvoya Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal'da katılarak destek verdi. Seydişehir'de faaliyet gösteren vinç, kepçe, iş makineleri, otomobiller, motosikletler ve yolcu taşıma araçları sahipleri, darbe girişimini protesto etmek için Belediye Kavşağı'nda bir araya geldi. Metrelerce uzunluktaki konvoydaki araçlara Türk bayrakları asıldı. Seyitharun Bulvarı, Hürriyet, Atatürk Caddesi, Bahçelievler Kavşağı ve Yeni Otogar Yolu'ndan ilerleyen araç konvoyunu Kaymakam Özyiğit, Belediye Başkanı Tutal, İlçe müftüsü Kemal Demirel selamlayarak teşekkür etti.

FETÖ'nün yaptığı darbe girişimine karşı tepkilerin Seydişehir'de çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Tutal, "15 Temmuz Cuma akşamı başlayan ve Milli İradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın birliğini, beraberliğini hedef alan bir darbe girişimi yaşandı. Silahlı Kuvvetler içerisinde örgütlenmiş, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain kalkışmanın hak ettiği cevabı tüm Türkiye günlerdir vermiştir. Bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimiz karşı koyacaktır. Seydişehir halkımız ve tüm kurumlarımızla Mili İrade nöbetlerimize bugün olduğu gibi yarında devam edeceğiz. Ben her gün meydanlarımızı dolduran ve Milli İrade nöbetlerine destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın" şeklinde konuştu.

Seydişehir Belediyesi meydanında Milli İdare nöbetinin 9.uncu gecesinde vatandaşlara sıcak çorba ve çeşitli ikramlar yapıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tutal Seydişehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title