Haberler

Seydiler'de Öğrencilerden Dönem Sonu Etkinliği

Seydiler ilçesinde Şehit Ersin Yenel İlkokulu-Ortaokulu bilgi ve kültür yarışması ve dönem sonu etkinlikleri düzenlendi.

Seydiler ilçesinde Şehit Ersin Yenel İlkokulu-Ortaokulu bilgi ve kültür yarışması ve dönem sonu etkinlikleri düzenlendi.

Ersin Yenel Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen programda ilk olarak Saygı Duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bilgi yarışması yapıldı. Şehit Ersin Yenel Ortaokulu öğretmenlerinin gerçekleştirdiği bilgi yarışmasında ise, 2 gurup yer aldı. Grupların birinci olduğu yarışmada, yarışmaya katılan öğrencilere ödüllerini Seydiler Kaymakamı Rızvan Eroğlu verdi.

Seydiler düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Seydiler Kaymakamı Rızvan Eroğlu,Belediye Başkan V. Yaşar Demirbaş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izledi. Ortaokulu ve İlkokulu öğretmenleri önderliğinde ve öğrencilerin hazırladıkları skeç gösterileri büyük ilgi gördü. Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Etme" adlı şiiri İhsan Köseoğlu okundu. Ortaokulu öğrencileri tarafından kora halinde şarkı söylediler. Gösteride son olarak skeç gösterisi yapıldı. Gösteri öğrenciler ve protokol tarafından bol bol alkış aldı.

Seydiler İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Keleş açıklamasında "Okullarımızda yapılan bilgi ve kültürel yarışmaları öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini,toplum içerisinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini,hızlı ve doğru karar verebilmelerini ve centilmence rekabet edebilmelerini geliştirmek amacı ile yapılmaktadır" dedi.

İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerine "Geçmişini bilmeyen geleceğini tesis edemez.Bu bilinç ve anlayışıyla yola çıkan Başak Ajansa bağlı Kastamonu İlan Gazetesi genel yayın yönetmeni Nurcan Şahin önderliğinde bir ekip Kastamonu'nun özellikle İstiklal Savaşı döneminde gösterdikleri büyük kahramanlık ve fedakarlıkları tarihe adını yazdırmış olan Şerife Bacı, Cideli Mehmet Çavuş ve Dadaylı Miralay Halit bey gibi kahramanların şahsiyetlerin gayret ve özverilerini hikayeleştirerek,esnaflar tarafından sponsor olup desteklenerek, Öğrencilere Seydiler Kaymakamı Rızvan Eroğlu ve Başak Ajans Genel Yayın Yönetmeni Nurcan Şahin tarafından dağıtıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Seydiler Yerel Haberler

title