Haberler

Seydikemer'in Beklediği Haberler Tek Tek Geliyor

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Z Kütüphanesinin yapımı için Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Maxımob Firması arasında sözleşme imzalanmıştı. Proje çalışması 40 gün içerinde teslim edildi.


Seydikemer Z Kütüphanesine kavuştu.

Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu Z Kütüphanesi bu gün yapılan törenle açıldı. Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulunda yapımı tamamlanan Z Kütüphane İlçe Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Jandarma Komutanı J.Yzb. Mehmet Şenyiğit, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup otgöz, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah SAN, Protokol Üyeleri, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile açıldı. 80.300 TL maliyetle yapılan kütüphanede 1000 adet kitap, 9 adet internet erişimi bulunan bilgisayar, ve çok şık mobilyalar bulunuyor.
Bilgi Gelecektir diyen Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken;"İlçemiz farkını bir kez daha gösterdi. Türkiye de sayılı bulunan Z kütüphanesini İlçemize 40 gün içerisinde kazandırdık. Öğrencilerimizin severek, keyifle okuyabilecekleri, araştırmalarını yapabilecekleri bir ortam olan Z kütüphanelerin de okuyan, araştıran, sorgulayan yetenekli bireyler yetişeceğini belirtti. Aklı, fikri, vicdanı hür, seciyesi düzgün bir milletten secaat sahibi bir nesil oluşturmak için gayret sarf edeceğiz."Dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ferah San, ' Z kütüphane'sinin okul, öğrenci, öğretmen ve velilere olacak katkılarından, boş zamanları değerlendirmede en uygun ortam olacağından, okulun çehresini değiştireceğinden bahsederek yapımında emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti".

Daha sonra okul müdürü Mahmut Samurçöl Z Kütüphane hakkında İlçe protokolüne bilgiler verdi. Mahmut Samurçöl konuşmasında; Z Kütüphanenin estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkan veren sosyal alanlar olduğunu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuza yapılan kütüphanenin öğrencilerimize bilgiye erişmede fırsat eşitliği sağlayacağı, öğrencilerin burada sesli ve elektronik kitaplar okuyabileceğini okuma zevki ve kültürünü geliştireceğini söyledi. Z kütüphanenin yapım işlerini yüklenen firma sahibi Gültekin Çetin ise Kütüphane hakkında İlçe Kaymakamı Muammer Köken'e bilgiler aktardı.

Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) Nedir?

Küresel toplum ve bilgi çağının istemleri kütüphaneciliği yeniden biçimlendirmiş ve teknolojinin kullanımı da günümüz dünyasında ekonomik, kültürel ve iletişim araçlarında köklü değişiklikler meydana getirmiştir. Öğrenciye yönelik kütüphane hizmetleri, hiçbir zaman öğrenciler ve onların aileleri için günümüzdeki kadar önemli olmamıştır. Bilgiye erişim ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerilerini de toplumun önceliği durumuna gelmiştir. Z kütüphanesinin özellikleri; içerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphanelerdir. Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, mangal, tangram, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunları ve filmlerde bulunacak olup okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine ait bütün donanıma sahip olmasıdır. Z Kütüphanelerinde Bilgiye erişmede fırsat eşitliği, Sesli ve elektronik kitaplar, Modern ve estetik tasarım, Pedagojik uygunluk, taşınabilir raflar, Ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar ve Okuma zevki uyandıran ortam bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seydikemer Türkiye Güncel Haberler

title