Haberler

Seydikemer'de Fırtına Seralara Zarar Verdi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde saatteki hızı 55 kilometreye ulaşan fırtına, domates seralarını yırttı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde saatteki hızı 55 kilometreye ulaşan fırtına, domates seralarını yırttı. Fırtınadan dolayı bazı seralarda büyük zarara neden oldu. Rüzgar nedeniyle yırtılan naylonları tamir etmek isteyen üreticiler, devam eden rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Seydikemer'de gece saatlerinde başlayan saatteki hızı 55 kilometreye ulaşan rüzgar, Karadere Mahallesi'nde örtü altı domates üretimi yapılan seralara bazı zarar verdi. Seraların naylon örtüleri şiddetli rüzgar nedeniyle yırtıldı. Yırtılan seralarda bulunan domates ise kullanılmaz hale geldi.

Rüzgar nedeniyle domatesler zarar gördü

Üretici Kezban Kıvrak, rüzgar nedeniyle seranın naylonunun patladığını ve domatesleri daha az zarar görmesi için yere yatırdıklarını söyledi. Kıvrak, "4 dönüm seraları bulunduğunu rüzgar nedeniyle seranın yaklaşık bir dönümlük alanda bulunan domateslerimiz zarar gördü. İnşallah zararımız çok olmaz. Sadece bizim değil mahallede başkalarının da serası zarar gördü" dedi.

Zarar 100 bin TL

Seraları yırtılan komşularına yarına yardıma gelen Hasan Otgöz ise, "Rüzgar gece saat 04.00'de esmeye başladı. O saatlerde de seralar patladı. Biz de gece saat 4'ten beri ayaktayız. Yırtılan naylonu çekmeye çalıştık ama çekemedik. Rüzgar etkisini hiç kaybetmedi. Bu gece de don var. Naylonu tamir edemezsek seranın tamamı zarar görecek. O zaman da zarar yaklaşık 100 bin lirayı bulur" dedi.

Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre rüzgar etkisini gece yarısından sonra kaybedecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seydikemer Karadere Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title