Haberler

Seydikemer'de Baraj Taşkını Tehlikesi Atlatıldı

Güncelleme:

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde barajın taşması sonucu boşaltılan Çukurincir Mahallesi'nde hayat normale döndü. Kontrollü salınım sayesinde barajda su seviyesinin düşmesi sonucu, tehlikenin atlatıldığı belirtildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, aşırı yağışlar nedeniyle oluşan selin ardından Esen 1 Barajı'nın taşması sonucu su baskınından etkilenen Çukurincir Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) yetkililerinden bilgi alan Vali Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici'ye talimat vererek çiftçilerin zarar ve ziyanlarının tespitini istedi. Dün gece yaşanan korku dolu anların ardından bugün hayatın normale döndüğü mahallede alınan önlemleri yerinde gören Vali Çiçek, başta tahliye edilen 15 konutun sakinleri olmak üzere, vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Selden etkilenen alanı bizzat görmek istediğini belirten Vali Çiçek, "Şu an alanda çok bir zarar ve tehlike yok. Derenin dolmasıyla, yatağa sığmayan su araziye taşmış. Yapılan çalışmalar sayesinde arazideki su dere yatağına akmaya başladı. Haberi alır almaz başta ilçe kaymakamımız ve kurum yetkililerimiz olmak üzere, köy muhtarımız büyük bir tehlike olmaması noktasında tedbirler aldılar. Yağışın yoğun olması nedeniyle Eşen Çayı'nın ve Gölbent Deresi'nin dolmasıyla böyle bir tehlike yaşanmış. Herhangi bir can kaybımız yok. Sadece kısmen seralarda ve ekili tarım arazilerinde zarar var. Mevzuat gereği vatandaşın zararının karşılanması gerekiyorsa karşılayacağız. Şu an bir afet hazırlığı yok" dedi.

"YAPILAŞMA SIKINTILI"

Çukurincir Mahallesi'nden dün gece tahliye edilen vatandaşların evlerine döndüklerini kaydeden Vali Amir Çiçek, "Çukurincir Mahallesi, kurulduğu yer itibariyle çukurda bulunuyor. Vatandaşlar zamanında evlerini su tahliye kanalına yapmışlar. Bu yapılaşma da sıkıntıya neden olmuş. Biz burada geniş bir çalışmaya yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

2 BİN 400 DEKAR ARAZİ SULAR ALTINDA

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise Eşen Çayı'nın yükselmesi ve derelerden gelen sel sularıyla, bölgedeki arazilerin su altında kaldığını anlattı. Otgöz, MUSKİ ve AFAD'ın bölgede gerekli önlemleri alarak gece boyu teyakkuzda durduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Korubükü, Çay kenarı, Çaltıözü, Demirler, Çatak, Çukurincir, Karaköy, Gölbent ve Karadere mahallelerinde toplam 2 bin 400 dekar tarım arazisini su bastığı öğrenildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri yörede zarar tespit çalışmalarına başladı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yakup Otgöz Seydikemer Amir Çiçek Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title