Haberler

Seydikemer Babadağ'da Kaybolan Çoban Aranıyor

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde keçi otlatmaya çıktığı Babadağ'da kaybolan çoban 42 yaşındaki Hüseyin Gökmen'in bulunması arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Seydikemer'in Kabaağaç Mahallesi Dip Mevkii'nde hayvancılıkla uğraşan evli ve 2 çocuk babası Hüseyin Gökmen, yaklaşık 150 keçisini otlatmak için dün saat 08.00 sıralarında evinden çıktı. 1965 rakımlı Babadağ'ın eteklerindeki Akbel Mevkii'nde keçi otlatan Gökmen'i saat 12.00 sıralarında eşi Teslime Gökmen cep telefonundan aradı. Eşiyle konuşarak keçileri otlattığını ve iyi olduğunu anlatan Hüseyin Gökmen'den bir daha haber alınamadı. Keçiler akşam saatlerinde başıboş şekilde eve dönerken, Gökmen açık olmasına karşın cep telefonu çağrılarına cevap vermedi. Gökmen'in hayatından şüphe eden ailesi saat 20.00 sıralarında Seydikemer'e bağlı Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayarak durumu bildirdi. Arazinin dağlık oluşu nedeniyle bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi yönlendirildi.

3 KİLOMETRE ÇAPINDA ORMANLIK ALANDA ARANDI

Bölgeye giderek Gökmen'in yakınlarıyla buluşan kurtarma ekipleri, 2 kişilik gruplara ayrılarak ormanlık alanda el fenerleriyle aramaya çıktı. Aramalara bir süre sonra 11 kişilik Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi de katıldı. Kurtarma ekipleri ve yakınları, yaklaşık 3 kilometre çapındaki alanda Gökmen'i aradı. Belli aralıklarla Gökmen'in cep telefonu aranarak sessiz dinleme yapıldı ancak bir ize ulaşılamadı.

11 KİLOMETRE MESAFEDEN SİNYAL ALINDI

Jandarma ekipleri ise cep telefonu sinyalinden Gökmen'in yerini belirlemeye çalıştı. Telefonun sinyal verdiği bölgenin Babadağ'ın diğer yakasındaki Boğaziçi Mahallesi'nde bir ormanlık alan olduğu belirlendi. Bir baz istasyonundan alınan noktanın çok sağlıklı olmadığı belirtilmesine karşın UMKE ekipleri bölgeye yöneldi. Ancak Gökmen'in kaybolduğu noktaya 11 kilometre mesafedeki bölgede yapılan aramalardan da sonuç alınamadı.

'SADECE SİGARA İÇERDİ'

Bölgeye gelerek arama çalışmalarına katılan Hüseyin Gökmen'in eşi Teslime Gökmen eşiyle son olarak öğle saatlerinde konuştuğunu söyledi. Keçi otlatmaya her gün beraber çıktıklarını anlatan Gökmen, "Bugün eşim yalnız başına gitti. Keçiler eve kendiliğinden döndü. Ancak eşim gelmedi. Bildiğimiz bir hastalığı yok. Sadece sigara içerdi. Cep telefonu açık ancak cevap vermiyor. Çok telaşlıyız. Daha önce başımıza böyle bir olay gelmedi" dedi.

Kabaağaç Mahalle Muhtarı Nazmi Toraman ise Gökmen'den öğle saatlerinden bu yana haber alınamadığını aktardı. Kurtarma ekipleri ile birlikte yaklaşık 50 kişinin Gökmen'i aradığını belirten Toraman, "Bildiğimiz bir hastalığı yok. Şu an ormanlık alanda arıyoruz. Aramaya katılan ekiplerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AĞABEYİ KEÇİ OTLATIRKEN KALP KRİZİ GEÇİREREK ÖLMÜŞ

Saat 04.00 sıralarında son verilen aramalara günün ağarmasıyla beraber tekrar başlandı ancak henüz bir sonuç alınamadı. Hüseyin Gökmen'in ağabeyi Ferit Gökmen'in de 1991 yılında aynı bölgede keçi otlatırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seydikemer Babadağ Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

48:

İNŞALLAH SAĞ BULUNUR AMA AİLEDE KALP RAHATSIZLIĞI SORU İŞARETİ İNŞALLAH BULUNUR

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title