Haberler

Seydaoğlu: Haram Oya Tenezzül Eden Namerttir

Güncelleme:

Ak Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu, "Bir tek haram oya tenezzül eden demokrat olmadığı gibi namerttir" dedi.

Ak Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu, seçim çalışmaları kapsamında yerel gazetelere ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaretini Öz Diyarbakır gazetesine yapan Seydaoğlu, burada gazetenin imtiyaz sahibi Fahrettin Kanat tarafından karşılandı.

Sohbet havasında geçen görüşmede konuşan Ak Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Projelerini tek tek anlatan Seydaoğlu, projelerinin tamamının gerçekçi ve uygulanabilir olduğunu söyledi.

PROJELERİM ONAYLANMASSA KIYAMETİ KOPARIRIM

Kendisini ziyaret eden Maliye ve Kalkınma Bakanlarına ve diğer bakanları projelerini sunduğunu anlatan Seydaoğlu, hepsinden tam destek aldığını belirterek, "Benim projelerin bakanlarla görüşülerek onay alınan projelerdir. Benim anlayışımda hizmet çok önemlidir. Benim getirdiğim projelerimi geri çeviren olursa kıyameti koparırım. Diyarbakır konusunda gözüm karadır ve Diyarbakır sevdalısıyım. Bütün projelerimi tek tek söyledim. Bakanlarda halkın toplumun huzurunda medyanın gözü önünde benim tüm projelerimi kabul edeceklerini beyan ettiler" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN SONRAKİ ADIMI KALKINMA SÜRECİDİR

Diyarbakır'ın birçok yatırım alacağını ifade eden Seydaoğlu, çözüm sürecinin kalkınma süreciyle devam edeceğini belirterek, "GAP projesi bir defa dünyanın en büyük projesidir. Başbakanımız Sayın Erdoğan bölgeye verdiği önem ortada, çözüm sürecinin sonraki aşaması kalkınma süreci olacaktır ve kalkınmada Diyarbakır çok büyük yatırımlar alacaktır. Başbakan bunu taahhüt etti. AK parti belediyeleri ile yatırım ve kalkınma hamlesi inanılmaz boyutlara gelecektir. Geçenlerde 385 milyon TL yatırım yapıldı. Diyarbakır'a bu para girdi. Birçok ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacı giderildi. Birçok projemiz var ve bunlar merkezi hükümet ve bakanlarla görüşülerek onayı alınmıştır" diye konuştu.

SEYDAOĞLU'NUN YENİŞEHİR İÇİN PROJELERİ

Yenişehir olarak yapacakları konuşanda da bilgi veren Seydaoğlu, ilk olarak Seyrantepe'ye iki kule yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

SEYRAN VE DİYAR KULELERİ

"Birincisi Seyran Kule, ikincisi Diyar Kule olacak. Ankara Ata kulesi gibi oradan bütün Diyarbakır görülecektir. Ankara'nın Dikmen vadisi ne ise Seyrantepe'de de o olacaktır.

GECEKONDULARIN HEPSİNE TAPULARINI VERECEĞİM

İkinci projem, Diyarbakır'ın her yerinde gecekondular var. Binlerce hatta apartman kondu olmuşlar ve bunların hepsi tapusuz hepsi devletin arazisi üzerine kurulmuş yapılar. Bu bir ilktir devrimdir hepsine tapularını vereceğim. İnsanlara modern binalar inşa edeceğim. İnsanlara hiç yakışmayan standartlarda olmayan yapılardan, hayat, sağlık insanların yaşayamayacağı, Afrika'daki gibi ilkel gece kondular yerine TOKİ ve bakanlıkların desteğiyle modern binalar yapacağız.

"PARASINI İSTEYEN BELEDİYE İŞÇİLERİ ÇÖP İŞİNE VERİLDİ, BEN İLK SENEDE İŞÇİLERİN PARALARINI VERECEĞİM"

Yenişehir imajını yıkacak. Bu kış Diyarbakır'a biraz kar yağdı sakat kalan kolunu bacağını kıran yüzlerce insan oldu. Bir kamyon tuz dökmediler bu Diyarbakır'ın içine, son günlerde yağan yağmurlardan dolayı salamlar taştı. Evlere su bastı, her taraf pislik içine, çamur içine girdi. 15 yıldır bu memlekete bir çivi çakılmadı. Diyarbakır'ın kalbi Yenişehir'dir ama şu anda Yenişehir'de belediye binası yoktur. Belediye binası olmayan bir belediye hiçbir şey yapamaz. Öncelikle belediye binası yapacağım. İşçiler bana geldi her birinin 50 bin TL'ye kadar alacağı var. İşçiler bana geldi paralarını istedi diye belediyede onları çöp işine vermişler. Ben taahhüt ediyorum ilk senede alacakları ne kadar varsa vereceğim.

SANAT SOKAĞINI ALEYHİME BİLE OLSA YIKACAĞIM

Diyarbakır'da sloganla, kepenk kapatmayla, kaldırım taşı kırmakla çok geride kaldı ve bunlar ortaçağ hareketidir. Dünyada hiçbir ülkede özgürlük hareketi yapan bir siyasi hareket kendi halkını cezalandırmaz. Sebep ne olursa olsun onun ocağını, ekmek kapısını, kepengini kapatmaz, kapısını mühürlemez ve her şeyden önce şu bulunduğumuz ilçede binaların üçüncü dördüncü katlarına birahane ruhsatı verilmiştir. Ve o binaların içinde bebekleri, yaşlıları, hastaları olan insanlar o binalarda ikamet ediyorlar. 24 saat ses müzik ve böyle bir ruhsat dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bunların belli bir semti, yeri olur, İstanbul Beyoğlu, Kumkapı'da olduğu gibi. Diyarbakır Ofis camisinin hemen kapısının önünde sanat sokağı yapılmış ve bu yer kentin tarihine, dinine, kültürüne yakışmıyor. Ben o sanat sokağını aleyhime bile olsa tamamen yıkacağım ve yerine kültür. Sanat, tarih ve Diyarbakır'ın bütün değerlerini taşıyacak, parasız 24 saat çay kahve içecek kültür sanat sokağı yapacağım.

KORKUSUZ BİR BELEDİYE OLACAK

Her şeyden önce korkusuz bir belediye Yani Seydaoğlu'nun üzerine hiç kimse gelemeyecek. Üzerinde hiçbir despot düşünce olmayacak. Halkım ile birlikte özgür irade ile bilgim ve tecrübemle yöneticilik yapacağım. BDP'de irade yok. Tüm kamuoyu biliyor ki BDP belediyelerinde özgür irade ile şimdiye kadar yönetememişler ve bunu bilmeyen yoktur. Osman Baydemir kardeşim bir iki kelime konuştu susturuldu. Bu örnek birçok şey var. Benim belediyecilik anlayışımda beni hiç kimse yönetmeyecek ben Yenişehir'i yöneteceğim. Protokol belediyeciliği de olmayacak. Benim belediyeciliğinde sekretarya, gün verme olmayacak. İnsanlar evine gider gibi belediyeye gelecek, çayını kahvesini içecek ve sorununu çözecek.

YENİŞEHİR'İN 32 KÖYÜNE 24 SAAT VE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Diyarbakır Yenişehir'e bağlı 32 köyüm var ve bu 32 köye 24 saat ücretsiz ulaşım sağlayacağım. Şu anda hiçbir otobüs köylere gitmiyor. Ben bunu taahhüt ediyorum, günü geldiğinde bana bunu sorabilirsiniz.

UYUŞTURUCU BARON VE SATICILARININ İFLAHINI KESECEĞİM

Diyarbakır'ın kültürüne, tarihine yakışmayan 10 binlerce evladımızı mahveden uyuşturucu bağımlılığı ile çok ciddi mücadele edeceğim. Sokakta ki çocukların rehabilitasyon merkezleriyle yeniden sağlıklarına kavuşmaları sağlanacaktır. Bu çocuklara uyuşturucuyu kim veriyor kim satıyor baronundan tut sokaktaki satıcısına kadar bunun iflahını keseceğim. Valilik ve Emniyet Müdürlüğüyle işbirliği yapacağım ve tamamıyla uyuşturucu batağını kurutacağım. Belediye, zabıta, kanaat önderleri, polis ve uyuşturucuya karşı tüm halkımızla bu batağı kurutacağız. Bu esrar, eroin, hapı kim getiriyor? Bunları kim piyasaya sürüyor? 15 yıldır belediye iktidarda neden bunlar engellenmedi.

"ACİL OLARAK OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİM"

Yenişehir'de acil olarak katlı ve yeraltı otoparkları yapacağız. İlk altı ay içerisinde çok acil bir şekilde bitireceğiz. Tek bir araba dışarıda kalmayacak. Diyarbakır'da park sorunu deneniyle insanlar birbirini vuruyor. Diyarbakır'da trafik bu park sorunları nedeniyle tamamen boğulmuştur. İnsanların psikolojisini bozmuştur. Ofis, Vilayet ve Kooperatif bölgesinde durum çok vahimdir. Zor bir şey değil bunu yapacağız ve otoparklardan çok cüzi bir şey alınacak. Otoparkların alt kısımlarında sabit kalıcı standartlara uygun semt pazarları yapacağım. Belediyenin fırını olacak ve ekmek alamayan vatandaşlarımız 24 saat evine ücretsiz ekmek götürebilecek.

"BDP'Yİ YENİŞEHİR'DE 2-3 PUAN GEÇTİK"

BDP geçen seçimde Seyrantepe, Cumhuriyet ve Aziziye mahallesindeki vatandaşların oylarıyla belediyeyi aldı. Eğer ben buralarda BDP'den fazla oy almazsam siyaseti bırakıyorum. Kazansam bile belediye başkanlığını bırakıyorum. O kadar büyük konuşuyorum halkın bana gösterdiği teveccühü tek kelime ile anlatıyorum. 40 gündür geziyorum daha Seydaoğlu'nu eleştiren tek bir insana rast gelmedim. Vatandaşlar sevgi saygısını eksik etmiyor. Fakat tamamen ideolojik düşüncede olanların olması da doğaldır. Son haftada yaptığımız ankette BDP'yi Yenişehir'de 2-3 puan geçtik ve BDP şu anda bu durum karşısında Yenişehir'deki çalışmalarını daha da yoğunlaştırma içerisine girdi.

GÜLEN'İN OYUNA İHTİYACIM YOK

Diyarbakır'a hizmetçi olarak geliyorum. Peygamberimiz, 'kişi sevdiği ile haşır olur', 'İnsanları yönetenler insanların hizmetkarı olmalıdır' ve 'Sizin en hayırlınız insanlara hizmet edendir' diyor. Ban bu üç ana felsefeden hareket edeceğim. Konuştuğum cemaat, vakıf, dergâhlardaki bütün öğrenci, âlim ve ulemalar kayıtsız şartsız bana destek vereceklerini beyan ettiler. Benim kesinlikle ve kesinlikle Fettullah Gülen'in oyuna ihtiyacım yok benim Diyarbakır halkının oyuna ihtiyacım var.

BIRAKIN DİYARBAKIR HALKI ÖZGÜR İRADESİNİ SANDIĞA YANSITSIN

50 yıldır Diyarbakır'ın canlı şahidiyim. Bir haram oy bana nasip olmasın inşallah ve gözüm de varsa namerdim. Fakat başkaları da sakın ola başkalarının hür iradesini etkilemek, oylarını çalmak gibi bir şey yapmasın çünkü bu seçim hiçbir seçime benzemeyecek. Bırakın Diyarbakır halkı özgür iradesini sandığa yansıtsın, karar organı halktır ve kim kazanırsa birbirimize çiçek verelim, tebrik edelim. Haram oya da tenezzül eden demokrat olmadığı gibi namerttir. Ben bu güne kadar girdiğim tüm seçimleri kazandım ve Yenişehir'i alacağımı şimdiden kamuoyuna açıklıyorum"

SEYDAOĞLU'NUN YAPTIĞI İCRAATLAR

1 - Diyarbakır'ın 100 yıllık içme suyu ihtiyacını (DPT) Devlet Planlama Teşkilatına geçirerek Enerji Bakanlığı bünyesinde programa aldırıp gerekli ödeneği aldırıp ihale ettirip tamamladım.
2- Diyarbakır Ergani yolu üzerinde 250'ye yakın Organize Sanayi Fabrikalarının yer tahsisini yapıp temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdim.
3- Diyarbakır Şanlıurfa yolu üzerinde 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin temeli atarak kaba inşasını tamamladım. Artı ödenekle 100 dönüm arsa tahsisi yapılarak Ergani Devlet Hastanesini hizmete sundum.
4- Diyarbakır Ergani yolu üzerinde 750 dönüm arazi üzerine Tekel Yaprak Tütün Fabrikasının açılışını yaparak 1000'e yakın Diyarbakır evladını işe aldım.
5- İkinci ve Üçüncü Sanayi Sitelerine ödenek ayırtarak 500'e yakın vatandaşımıza işyeri imkanı sundum.
6- Diyarbakır Ergani, Dicle ve Dicle Hani yollarını programa alıp ödeneğini çıkartıp ihalesini gerçekleştirdim.
7- Diyarbakır'ın 500'e yakın köyünün içme suyu sorunu giderdim.
8- Köy yollarının ilk asfaltlama çalışmalarını 1998 yılında başlattım.
9- Türkiye Et ve Balık Kurumu, İplik Fabrikası, MTA ve TEMSAN gibi kuruluşların özelleştirilmesini engelledim.
10- Doğu ve Güneydoğu'da yakılan, yıkılan ve boşaltılan 3500'e yakın köy ve mezranın durumuyla ilgili aylarca emek vererek Göç Komisyonu Başkanı olarak kamuoyu oluşturarak belgeleriyle beraber TBMM'ne AB'ne ve AHİM'e taşıdım.
11- Türkiye'de onlarca cezaevini inceleyerek İnsan Haklarına aykırı durumları tespit edip rapor ettim.
12- TBMM'de ilk Türkçe-Kürtçe Şiir kitabım olan Dicle ve Fırat'ı yazıp yüzbinlerce basıp ücretsiz dağıttım.
13- Yüzlerce köye Trafo, Sağlık Ocağı, Okul ve Taziye Evlerinin oluşmasında katkıda bulundum.
14- Binlerce Diyarbakır evladını sünnet ettirip bir o kadarda gencimizin evlenmelerine katkıda bulundum.
15- Türkiye'de tek başıma ve Heyet Başkanı olarak Kuzey Irak yani Kürdistan Meclisine ziyarette bulundum.
16- Savaşın olduğu Halepçe, Filistin, Bosna Hersek ve Çeçenistan'da İnsan Hakları İhlalleri incelemesinde bulunup izlenimlerimi rapor halinde Dünya Kamuoyuna duyurdum.
17- Bütün hayatım boyunca insan değerini, maneviyatını kültür ve yaşam haklarını kutsal görerek yüzlerce kan davalı ailelerin barışmalarına vesile oldum.
18 Siyasi hayatıma başlarken ekonomik olarak daha iyi durumdayken hali hazırda bir ev ve arabamdan başka üzerime kayıtlı herhangi bir gayrimenkul mal varlığım yoktur.
19- Partimin iktidarında Dağ Kapıdaki Tekel İçki depolama bina ve arazisini sembolik bir rakam olan 1 TL karşılığında sokakta kalmış çocuklara rehabilitasyon merkezi olarak Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İl Valiliğine teslim ettim.
20- İstasyon Meydanında onlarca dönüm arazi üzerine kurulu olan Sümer Halı Fabrikasını bedelsiz olarak Yenişehir Belediyesine hibe ettim.
21- 12 yıldır siyaset ve yönetimden uzak kalmama rağmen halkıma hizmet etmeyi şiar edindim. Hemşerilerimin hizmetinde bulundum onlarca kez Ulusal ve Yerel Televizyon ve Basın Organlarında halkımın demokratik, Sosyal ve Ekonomik alanlarında hak ve özgürlüklerini savundum. Makam ve mevki uğruna asla taviz vermem
22- Diyarbakır il ilçe ve köylerinin yol, köprü, okul ve sağlık ocağı ihtiyaçlarını giderdim.
23- Millet Vekilliğim döneminde Bediüzzaman Said-i Nursî ve Şeyh Said Efendinin vecize sözlerini ve iade-i itibarlarını TBMM'de gündeme getirdim.

"BARIŞI HİZMETLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

SEYDAOĞLU'NUN PROJELERİ;

1- işçilerin Belediyede biriken alacaklarının tümünün ödenmesi
2-Aziziye, Güngören, Ben-u sen, Seyrantepe, Sanayi ve iplik mahallelerinde KENTSEL Dönüşüm projesinin hemen başlatılması
3-Dar gelirli vatandaşlarımıza Toplu konut projesi ile cüzi bir kira öder gibi ev sahibi olma imkanı verilmesi her meslek grubu için parsellenmiş imarlı arsa tahsis edilecek
4- Tüm köylerimize ve mahallelerimize bayan ve erkekler için ayrı ayrı taziye evi yapılması, 24 saat ulaşım sorunun çözülmesi
5-Tam donanımlı GEZİCİ SAĞLIK MERKEZİ'nin ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunulması
6-Tam donanımlı GEZİCİ DİŞ SAĞLIK MERKEZİ'nin ücretsiz olarak aziz halkımızın hizmetine sunmak ve SAĞLIK TARAMA MERKEZLERİ oluşturmak 7- Her mahalleye yeşil alan, çocuk oyun grupları ve park projeleri 8-Kent konseyinin kurulması (Halkımızın da yönetime katılmasını sağlamak),
9-Bayan ve çocuk konseylerinin kurulması (kadın ve çocuklarımıza yönetimde pozitif ayrımcılık tanıma)
10-Yenişehir İlçemizde MESİRE (PİKNİK) ve sosyal dinlenme alanlarının
oluşturulması, modern mega parklar yapılması
11- ENGELLİ ve YAŞLI vatandaşlarımızın Belediye hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanması, ulaşım, Sağlık, Gıda, Eğitim ve Sosyal Güven vb.
12- Dar gelirli vatandaşlarımıza EĞİTİM yardımı, Burs, Kredi vb.
13- Yenişehir ilçemizde poşet çöp uygulamasının sunulması (Her eve çöp poşeti dağıtılması), tertemiz bir cadde kaldırım vb.
14-Çalışmak zorunda kalan kadınların satış yapacağı kadınlara özgü ALIŞVERİŞ pazarı oluşturulması, 15-Evlenmek isteyen fakir gençlerimize EVLİLİK YARDIMI, ve ücretsiz sünnet törenleri
16- Yaşlı ve sahipsiz vatandaşlarımız için BAKIM ve HUZUREVİ yapılması,
17-Ticari ve sosyal alanların içerisinde bayanlara mahsus Umumi ihtiyaç alanları
(Mescit, Lavabo, çocuk emzirme ve alt değiştirme odaları) oluşturulması, 18-BECERİ KURSLARI: Ev bütçesine katkı sağlamak amacıyla, Bayanlara özgü geleneksel el işleri, çocuk bakımı, dikiş - nakış ve yemek kursları açılması istihdam edilmesi
19-Evlenen çiftlerimize katkı sunmak amacıyla Her semte BELEDİYE DÜĞÜN SALONLARI açmak, toplu evlilik törenleri yapmak 20-Her semte gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik spor ve sosyal faaliyet alanları inşası (Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Yüzme, Uzak Doğu Sporları ve Kapalı Spor alanları), 21- Her semte 3-6 yaş arası çocuklarımız için ücretsiz KREŞ hizmeti verilmesi 22-Bir telefonla Vefat eden hemşehrilerimize 24 saat her türlü defin hizmeti verilecek.
23- Çok katlı yeraltı ve yer üstü otoparklar yapılacak
24- Mevcut Tren Garının içindeki bakım, onarım ve yükleme işlerinin şehir dışına çıkarılması, yerine YEŞİL KUŞAK projesinin uygulanması
25-Toki ve Toplu Konut Evlerinin alt yapısı ve yol ulaşımı en yüksek modern standartlarda yapılacak

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Yenişehir Ak Parti Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title