Haberler

Şevval Sam'a Belçika'dan Şarkı Vetosu

Güncelleme:

Belçikalı edisyon şirketi, Zeki Müren'in ünlü 'Ne me Quitte Pas' şarkısını izinsiz Türkçe'ye çevirdiği iddiasıyla Şevval Sam'ın o sözleri söylemesine izin vermedi.

Zeki Müren'in 1970 yılında Jacques Brel'in dünyaca ünlü Fransızca aşk şarkısı 'Ne me Quitte Pas'ya Türkçe söz yazarak söylediği 'Beni Terk Etme', 46 yıl sonra kriz çıkardı. 'İşte Benim Zeki Müren' albümü için Enrico Macias ile Şevval Sam'ın Paris'te buluşup şarkıya yaptığı düete Belçika'dan itiraz geldi.

ERKAN ÖZERMAN ORGANİZE ETMİŞTİ

Şarkının uluslararası haklarını koruyan Belçikalı edisyon şirketi 'L'accent Bruxellois', albümde sadece Enrico Macias'ın Fransızca orijinaliyle yorumunun yer alabileceğini iletti. Bu sürpriz gelişme üzerine, ünlü organizatör Erkan Özerman'ın girişimleriyle gerçekleşen düet albümden çıkarıldı.


BELÇİKA'DAN VETO YEDİ

Şirketin, telif anlayışının yaygınlaşmadığı 1970'te Müren'in şarkıyı orijinal dilinden izinsiz olarak Türkçe'ye çevirip okuduğu gerekçesiyle Sam'a okutmaktan vazgeçtiği konuşuluyor

Ünlü isimlerin Zeki Müren şarkılarını söylediği Moko Yapım imzalı 'İşte Benim Zeki Müren' albümü, bugün müzik marketlerde.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Enrico Macias Zeki Müren Şevval Sam Belçika Magazin Haberler

500

Yorumlar (2)

Recep Atli:

Eger bu sarki ise o bahsedilen, Zeki Mürendende eski. Nasil olurda Karadenizin 150 yllik sarkisina kendi adina patent cikartirlar?

9
1
yanıtYanıtla
YÜCE TÜRK EVLADI:

AL SANA BİR PKK LI HDP Lİ DAHA. HAYSİYET YOKSUNLARI

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title