Haberler

Şevki Yılmaz: "Devletimizi Yıkmaya Çalışıyorlar"

Türkiye'nin sürekli içeriden ve dışarıdan yıkılmaya çalışıldığını söyleyen Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, "Bugünlere gelene kadar çok bedel ödedik.

Türkiye'nin sürekli içeriden ve dışarıdan yıkılmaya çalışıldığını söyleyen Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, "Bugünlere gelene kadar çok bedel ödedik. Çok kurban verdik. Menderes'i, Özal'ı Osmanlı ruhuna sahip olduğu ve sahip çıktığı için öldürdüler" dedi.

Başakşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü sebebiyle bir program düzenledi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde yapılan Çanakkale Şehitleri Anma Programına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ve Başakşehirliler katıldı. Program 1915'te Çanakkale Savaşı'nda vatan uğruna canlarını veren şehitler için Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çanakkale Şehitleri Anma Programı'na konuşmacı olarak katılan Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da konuşmasına seyircilerle birlikte tekbir ve dualarla başladı.

"Bu topraklar için vatan için can verme fedakarlığını severek yerine getiren Çanakkale Şehitleri'ni rahmet ve minnetle yad ediyoruz" diyen Şevki Yılmaz, vatanımızı bizlere armağan eden şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu söyledi. Vatan olmadan ne servet ne şöhretin fayda etmeyeceğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu, koruması zor bir vatan, onun içindir ki 500 bin kişilik orduyla geldiler. Akvam-ı beşer. Çünkü Anadolu önemli bir toprak. Burada gözü olmayan hiçbir millet yok. Allah bu topraklara bizleri varis kıldı. Peygamber bu toprakların fethini bizlere Hendek Savaşı'nda müjdelemişti. Çünkü dünyayı İstanbul yönetiyordu. Dünyanın merkeziydi. İslam aleminin emanetini dünyada biz devraldık. Osmanlı yani. Dünyadaki adaleti sağlamaya çalışmıştır."

"VATANIMIZA SAHİP ÇIKIN"

Osmanlı'nın yerine kurulan Yeni Türkiye Devleti'nin de sürekli içeriden ve dışarıdan yıkılmaya çalışıldığını anlatan Şevki Yılmaz, yakın tarihteki olaylardan yola çıkarak bu millet üzerinde oynanan oyunlardan söz etti.

Yılmaz, bugünlere gelene kadar çok bedel ödendiğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok kurban verdik. Menderes'i, Özal'ı Osmanlı ruhuna sahip olduğu ve sahip çıktığı için öldürdüler. Necmettin Erbakan'ı bu yüzden tasfiye ettiler. Aramızdaki ittihatçılar bugünde aynı şekilde çalışıyor. Hepimize sorumluluk ve görev düşüyor. Ülkemiz daha Osmanlı'nın Osmangazi döneminde. Dört şey olmadan dünyada güce sahip olamazsınız. Kitap, hukuk mizanı, ticaret ölçüsü ve hadid. Kitap hayatın her alanında olacak. Ekonomiye hakim olacaksınız. Hadid dediğimiz ise demir ve yani ağır sanayi elinizde olacak. Füzeler uçaklar filolarınız olacak. Güç Osmanlı'yı yıkanların elinde. Benden ne olur demeyin. Bir mıh bir nalı, bir nal bir tırnağı, bir tırnak bir ayağı, bir ayak bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu ise bir milleti tarih sahnesinden siler. Bu yüzden kendinizi önemseyin ve elinizden geleni yapın. Vatanınıza sahip çıkın."

"UYSAL, GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMÜŞ"

Şevki Yılmaz, Türkiye'yi gezdiğini, yurt dışında da birçok okul gördüğünü belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "İnşaat halindeyken gelip gezme imkanım olmuştu. Şimdi bu halini görünce sanki gemileri karadan yürütmüşler diyorum. Bu kadar kısa zamanda yapılan ve böyle güzel bir okul görmedim. Bu nesle sahip çıkan, eğitimleri için burayı yaptıran, Başakşehir'e ve Türkiye'ye bu okulu kazandıran Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a çok teşekkür ediyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şevki Yılmaz Menderes Türkiye Politika Güncel Haberler

title