Haberler

Şevki Yılmaz'a 'Atatürk'e Hakaretten' Beraat

Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Eğitim-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Cem Ok, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Eğitim Bir-Sen'in Manisa'da 31 Mart'ta 2015 tarihinde düzenlediği konferanstaki konuşmasında Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği gerekçesiyle Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz hakkında Manisa 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yılmaz'ın 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Sanık Şevki Yılmaz duruşmaya katılmazken, avukatları Uğur Onur Bakır, Yusuf Korkusuz, Onur Taş ve Ünal Demirtaş hazır bulundu. Eğitim-İş Sendikası yöneticilerinin suç duyurusuyla açılan davada sendika avukatları Ender Aktaş ve Fahri Coşkun da yerlerini aldı. Duruşma, bir önceki celsede istenen bilirkişi raporunun okunmasıyla başladı.

Bilirkişi raporunda Şevki Yılmaz'ın 'Selanikli dönmeler' ifadesinin hareket içerikliği olmadığı belirtildi. Bilirkişi raporunun okunmasını ardından mahkeme hakimi, Yılmaz'ın beraatine karar verdi.

"KARARI YARGITAY'A TAŞIYACAĞIZ"

Duruşma çıkışında Eğitim-İş Manisa Şubesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim-İş'in açıklamasına Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci de destek verdi. Eğitim-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Cem Ok, açıklamasında, hazırlanan bilirkişi raporunu Şevki Yılmaz'ı aklanmasına yönelik olduğunu iddia ederek, "Bilirkişi raporu birkaç gün önce elimize ulaştı. Bilirkişi raporunda 'Selanikli dönmeler söylemi hiçbir yerde, hiçbir şekilde hakaret içermez' diyor. Şimdi bir de Şevki Yılmaz'ın şahsiyetine bakmak lazım. Bu ülkede yaşayan daha da önce de bu işleri yapan parlamenter olarak görev yapmış olan bu kişi, Atatürk'e hakaretten dört kez hüküm giyen bir arkadaş. Mahkum olmuş bir kişi. Bugüne kadar kendi savunmasında 'Ölmüş insanların hiçbirine hakaret etmedim' diyecek kadar kendisini ve başına gelenleri görmezden gelen bir şahsiyet" dedi.

Bilirkişi raporunun üniversitelerden oluşan bir kuruldan alınmadığını ve bu nedenle beraat kararını Yargıtay'a taşıyacaklarını da vurgulayan Ok, "Bilirkişi raporu bu ülkenin simgeleşmiş üniversitelerinden alınmamıştır. Bu konuda yeterliliği defalarca test edilmiş, defalarca sözleriyle ifadeleriyle bu konuda ciddi anlamda başarı sağlamış sosyologların ve dil bilimcilerin kontrolünden geçmemiştir. 'Yaptım oldu' mantığı içinde apar topar bilirkişi raporu hazırlanmıştır. 'Burada hakaret görmüyorum' demekle de üstünü kapatmıştır. Bir üst mahkemeye itirazımız devam edecek. Bu konuyla ilgili hukuksal yolları sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. Verilen beraat kararına itiraz edeceğiz. Kararı Yargıtay'a taşıyıp, temyiz edeceğiz. Hukuksal mücadelemizin sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şevki Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title