Haberler

Şevket Rado'ya Mektuplar

Güncelleme:

Orhan Veli Kanık, Ortay Rifat ve Melih Cevdet Anday'dan Şevket Rado'ya mektuplar

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Şevket Rado'ya Mektuplar, Türk şiirine "Garip Hareketi" ve sonrasıyla "çıkış"lar ve "yükseliş"ler sağlayan üç büyük şairin, Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday'ın şair, yazar, gazeteci ve yayıncı Şevket Rado'ya aşağı yukarı aynı yılları kapsayan bir dönemde yazılmış ve konuları büyük ölçüde ortaklık taşıyan mektuplarından oluşuyor.

Yıllarca saklanmış ve bir sahaf dikkatiyle gün ışığına çıkırılmış olan bu mektuplarda birçok bilinmeyen, birçok yanlış bilinen ve pek çok "gerçek hayat" var. Türk edebiyatı tarihinin bu dönemine ilgi duyan "cımbızcı"lar, Orhan Veli'nin La Fontaine çevirilerinin perde arkasını; Oktay Rifat'ın yayımlanmamış ve akıbeti "şimdilik" meçhul Ahmet adlı bir romanı ve Yaşayıp Ölmek Aşk ve Avarelik Üstüne Şiirler kitabıyla ilgili bilinmeyen bir yayıncılık serüvenini ve Melih Cevdet Anday'ın Ankara yıllarına ilişkin anılarında bile üstü kapalı geçilmiş kimi ayrıntıları bulacaklar...
Meraklı ve sadık edebiyat okurları ise üç şairin mektup yapraklarına gizlenmiş dünyasında, bir ortak dostluğun rehberinde, özel resimler ve tıpkıbasımlarla donanmış bu "belgesel" aracılığıyla gezinecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Yayınları Melih Cevdet Anday Orhan Veli Kanık Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title