Haberler

Sevinç ve Üzüntüyü Bir Arada Yaşıyorlar

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dünyaya gelen üçüzleriyle çocuk sayısı 10'a ulaşan Karaçay ailesinin mutluluğu, yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle yarım kaldı.

REŞİT DAĞ - Viranşehir ilçesinde yeni doğan üçüzleri ile çocuk sayıları 10'a ulaşan Karaçay ailesi, maddi sıkıntılardan dolayı zor günler geçiriyor.

İlçeye 35 kilometre mesafedeki Pınarbaşı Mahallesi'nde çobanlık yapan Mahmut (36) ve Zübeyde Karaçay (32) çiftinin yaklaşık 20 gün önce üçüz bebekleri dünyaya geldi.

Daha önce 7 çocukları olan çift, "Nalin", "Narin" ve "Nurullah" adını verdikleri üçüzlerinin mutluluğunu yaşarken, maddi imkansızlıklar nedeniyle sıkıntı çekmeye başlayınca sevinçleri üzüntüye dönüştü.

Baba Karaçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeklerinin sağlık durumunun iyi olduğunu ancak onlara bakmakta zorlandıklarını söyledi.

En büyük oğlunun 12 yaşında olduğunu ve kendisi gibi çobanlık yaptığını anlatan Karaçay, "Ailemi zor geçindiriyorum. Yaşadığımız ortam pek sağlıklı değil, Üçüzlere de bakmak çok zor. Eşimle çocuklara sırayla bakıyoruz. Eşimin sütü hepsine yetmiyor. O yüzden hazır mama vermeye çalışıyoruz ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Yetkililer ve hayırseverlerden yardım beklediklerini aktaran Karaçay, "Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında 3 çocuk istediğini söylüyor. Bize de Allah üçüz bebek nasip etti ancak 10 çocuğa bakamaz hale geldik. Kimseden destek gelmezse çocuklara bakamayacağız" diye konuştu.

Anne Karaçay da bebeklerini çok sevdiğini ve her türlü sıkıntıya rağmen üçüzlerini kimseye vermek istemediğini kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Viranşehir Şanlıurfa Karaçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title