Haberler

Sevilla'da "Nisan Fuarı" Coşkusu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Rengarenk flamenko kıyafetleri giymiş kadınlar- Yerel kıyafetleri ve şapkalarıyla atlı erkekler- Özenle süslenmiş at arabaları- bölgeye özel kızartma ağırlıklı yemekler, elma şarapları ve büyük lunapark Sevilla'da "Nisan Fuarı" coşkusu- "Nisan Fuarı"nı 1 milyona yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin en renkli kentlerinden Sevilla'nın dünyaca ünlü "Nisan Fuarı" (Feria Abril) panayırı başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Rengarenk flamenko kıyafetleri giymiş kadınlar- Yerel kıyafetleri ve şapkalarıyla atlı erkekler- Özenle süslenmiş at arabaları- bölgeye özel kızartma ağırlıklı yemekler, elma şarapları ve büyük lunapark Sevilla'da "Nisan Fuarı" coşkusu- "Nisan Fuarı"nı 1 milyona yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin en renkli kentlerinden Sevilla'nın dünyaca ünlü "Nisan Fuarı" (Feria Abril) panayırı başladı.Kent merkezindeki 400 bin metrekarelik panayır alanının ana kapısını süsleyen 237 bin renkli lambanın 20 Nisan Pazartesi gecesi yakılmasıyla resmen başlayan etkinlikler, 25 Nisan Cumartesi gece yarısına kadar devam edecek.İspanya'nın yaşadığı ekonomik krizden dolayı son yıllarda ciddi kesintilerin yapıldığı "Nisan Fuarı" panayırının ekonomideki düzelmelerle bu yıl tekrardan canlanması bekleniyor. Sevilla yerel yönetimi, panayır için 700 bin avroluk alt yapı yatırımı yaptığını açıklarken, 6 gün sürecek Nisan Fuarı'nın kente sağlayacağı ekonomik katkının yaklaşık 700 milyon avro olacağı duyuruldu. Madrid-Sevilla hızlı tren seferlerinde 13 bin ekstra yer tahsis edilmesine rağmen bilet kalmazken, kentteki otellerin doluluğunun da yüzde 90'ın üzerinde olduğu bildirildi. Havanın güzel olması ve ekonomik verilerde iyileşmenin görülmesiyle bu yıl 1 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen panayırda her zamanki gibi rengarenk flamenko kıyafetleri giymiş kadınlar, yerel kıyafetleri ve şapkalarıyla atlı erkekler, özenle süslenmiş at arabaları, bölgeye özel kızartma ağırlıklı yemekler, elma şarapları ve büyük lunapark ön plana çıkıyor.Sevilla'nın önde gelen iş adamlarının, ailelerinin, dernek ve kurumlarının sahibi olduğu bin 50 tahta baraka içinde bir taraftan aile ve iş yemekleri yenilirken, diğer taraftan da gitar eşliğinde "Sevillana" adı verilen ünlü flamenko dansı yapılıyor. Fiyatları yüksek barakalara özel davetiyelerle girilebilirken, halk için de ayrı büyük barakalar bulunuyor. Ayrıca Sevilla halkının her kesiminin kentin en büyük etkinliğinin tadını çıkarması amacıyla düşük gelirliler için de bu yıl 8 barakanın kurulduğu belirtiliyor.Öte yandan "Nisan Fuarı" panayırı boyunca Sevilla kentinin arenasında önemli matadorların katıldığı boğa güreşleri yapılıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İspanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title