Haberler

Sevgilisi Para İstedi Kiralık Katil Oldu

Güncelleme:

Konya'da cesetleri bulunan iki kişinin öldürülmeleriyle ilgili yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde çalılıklar arasında cesetleri bulunan R.K. ve Avusturyalı ortağı H.B.'nin öldürülmeleriyle ilgili yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı. İnşaat ustası 2 çocuk babası B.K. ifadesinde, bir barda çalışan sevgilisinin para istemesi üzerine R.K.'yi eşinin öldürme teklifini kabul edip, 30 bin euro karşılığı cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Dedeçam Beldesi'nde oturan R.K.(49) ve ortağı Avusturyalı H.W. (52), 21 Ekim günü Akşehir'in Atakent Beldesi'nde çalılıklar arasında ölü bulundu. Olay yerine düşen otomobil parçasından yola çıkan jandarma, parçanın öldürülen R.K.'nin otomobiline ait olduğunu saptadı. Eşi 3 çocuk annesi Z.K.'nin (47) ifadesine başvuran jandarma, çelişkili ifadeler vermesine üzerine K.'yi, teknik ve fiziki takibe aldı. K.'nin son dönemlerde ahır ve garajını yapan inşaat ustaları E.Y. (33), B.K.(36) ile sık sık görüştüğünü saptadı. Fiziki ve teknik takibin ardından geçen perşembe günü Z.K., E.Y., B.K. ile K.'nin sevgilisi S.K.(25) gözaltına alındı.

'ALDATTİĞİ İÇİN EŞİMİ ÖLDÜRDÜM'

Eşi R.K.'yi, aldattığı iddiasıyla para karşılığında öldürttüğünü itiraf eden Z.K.'nin ifadesinde, ilk anlaştığı kiralık katilin 25 bin Euro'yu alıp kaçmasının ardından önce E.Y'ye teklif ettiğini, Y'nin de B.K.'ye yönlendirmesiyle 30 bin Euro'ya anlaştıklarını söylediği öğrenildi.

"SEVGİLİM PARA İSTEDİĞİ İÇİN CİNAYETİ İŞLEDİM"

Bir barda çalışan sevgilisi S.K.'nin sürekli para istemesi nedeniyle Z.K.'nin, teklifini kabul ettiğin belirten K. ise ilk ifadesinde, "Barda tanıştığım S.K. ile bir süredir, birlikteyiz. Ona ayrı bir ev tuttum. Zaman zaman onun yanında kalıyor, zaman zaman da ailemin yanında kalıyordum. S.K. benden sürekli para istiyordu. O sırada Z.K., kocasını para karşılığında öldürmemi söyledi. 30 bin Euro'ya anlaştık. R.K.'yi arayıp, Akşehir Atakent bölgesinde icralık damızlık hayvanların olduğunu söyledim. O da eşi ve ortağıyla 18 Ekim günü Akşehir'e geldi. Birlikte yemek yedik. Hayvanlara bakma bahanesiyle ben otomobilimle önde, onlar da arkamdan otomobille geliyordu. R.K.'nin aracı yolda çamura saplandı. R., çamurdan kurtarmak için araçtan indi. Ben de yanına gidip, tabancamla başına ateş ettim. Bu sırada Avusturyalı ortağı dışarı çıktı. Kendini korumak için eline havaya kaldırdığında ateş ettim. Göğsünden yaralandı. Sonra kaçmak isterken yere yığıldı. Ben de kendi aracımla R.K.'nin çamura saplanan aracını kurtardım. Sonra Z.K., otomobiliyle Dedeçam'a gitti. Ben de evime döndüm. Yolda Cankurtaran Köyü yakınlarında tabancayı uçuruma attım" dediği öğrenildi.

Olayı bir süre gizledikten sonra sevgilisine anlattığını belirten K., "S.K., olayı öğrendikten sonra benden para istedi. Ben de Z.K.'den parayı almadığımı söyledim. Çünkü Z. eşi R. ile olan ortak hesaplarından para çekemediğini söylemişti. Bu kez S.K. şantaj yapmaya başladı" dedi.

Eşiyle olan ortak hesabından 70 bin Euro çektiği saptanan Z.K., geçen perşembe günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından, 'kasten adam öldürmeye azmettirme', B.K. 'kastan adam öldürme', E.Y. de 'kasten adam öldürmeye teşvik ve suçu gizleme' suçlarından tutuklandı. 'Şantaj ve suçu gizlemek' suçundan gözaltına alınan Kılıç'nın sevgilisi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dedeçam Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title