Haberler

Sevgililer Günü'nde Hava Nasıl Olacak

Güncelleme:

14 Şubat Sevgililer günü için plan yapanlar hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın. İşte yurt genelinde ve İstanbul'da hava durumu için son tahminler...

Uzmanlar, hava durumunu değerlendirdi, çığ tehlikesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir'in kuzeyi, Kırklareli'nin kuzey kıyı kesimleri, Muğla, Ankara, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Karaman, Kırşehir ile sabah saatlerinde Samsun, Trabzon, Hopa ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Trabzon, Hopa ve Samsun çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIK BATI BÖLGELERDE ARTACAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esecek.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunduğu belirtilirken, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif olmak üzere yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 6

İstanbul: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 12

Adana: Çok bulutlu, zamanla yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde hafif puslu ve sisli 14

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla sağanak yağışlı 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 9

Trabzon : Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 9

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli -3

Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu 8

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Kırklareli'nin kuzey kıyılarının hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer hafif sis ve pus olayı bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunduğu belirtilirken, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.Az bulutlu, kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Denizli çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Konya, Aksaray ve Karaman ile zamanla Ankara, Kırıkkale, ve Kırşehir çevrelerinin karlakarışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun ve Trabzon çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

İstanbul Trabzon Samsun Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title