Haberler

Sevgililer Günü Kabusunuz Olmasın!

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Karakuş, 14 Şubat'ta gelire göre hediye alınması gerektiğini hatırlattı.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde vatandaşların gelirlerine göre hediye alması gerektiğini hatırlatarak, "Kredi kartı yüzünden Sevgililer Günü kabusunuz olmasın. Bu dönem hesaplı alışveriş dönemidir diyoruz ama bütçeler de sarsılmamalı" dedi.

Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, Sevgililer Günü'nün, tüketicinin alışveriş yapmak için en uygun zaman dilimine denk geldiğini belirterek, hazır giyim sektörünün büyük indirimlerle 14 Şubat'a hazır olduğunu kaydetti.

Mağazaların, bu gibi dönemlerde stoklarını eritmek için ortalama yüzde 40-70 indirim uyguladığını ifade eden Karakuş, önümüzdeki sezonunun alışverişinin bugünlerde daha indirimli olarak yapılabileceğine işaret etti.

Karakuş, tüketicilerin bilinçli alışveriş yapmaları gerektiğini hatırlatarak, alışverişe çıkmadan önce liste oluşturarak ihtiyaçların önceden belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Alışveriş sırasında tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalara da dikkati çeken Karakuş, şu tavsiyelerde bulundu:

"İndirim döneminde değişme yapmayan mağazalar var. Tüketici aldığı ürünün tam ve noksansız, ya da özürlü olup olmadığını dikkatlice incelemeliler. Bunun yanı sıra, ucuz diye ihtiyaç olmadığı halde gereksiz alışveriş yapmamalılar."

-"Kredi kartlı alışverişe dikkat"-

Karakuş, tüketicilerin alışveriş yaparken kart harcamalarına da dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, kredi kartıyla yapılan alışverişin aşırı harcamayı tetiklediğini savundu.

Vatandaşların, 14 Şubat'ta sevdiklerine pahalı hediyeler yerine, gelirlerine göre hediye almaları gerektiğini de ifade eden Karakuş, "Kredi kartı yüzünden Sevgililer Günü kabusunuz olmasın. Bu dönem hesaplı alışveriş dönemidir diyoruz ama bütçeler de sarsılmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title