Haberler

Sevgileri Engelleri Aştı

Adana'nın Kozan ilçesinde, ailelerinin evlenmesine izin vermediği görme engelliler, üyesi oldukları derneğin düzenlediği törenle dünyaevine girdi.

Adana'nın Kozan ilçesinde, ailelerinin evlenmesine izin vermediği görme engelliler, üyesi oldukları derneğin düzenlediği törenle dünyaevine girdi.

Katıldıkları dernek faaliyetlerinde tanışarak arkadaş olan Rıdvan Kara (33) ile Havva Karaoğlan (33) bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Durumu açıkladıkları aileleri, evliliklerine karşı çıkınca Kara, Karaoğlan'ı kaçırdı.

Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi'nin girişimiyle kısa sürede eşyaları alınan çiftin nikahı, SODES Kültür ve Sanat Merkezi'nde kıyıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan'ın kıydığı nikahta çiftin şahitliğini eski manken Yaşar Alptekin, Belediye Başkan Vekili Süleyman Halacoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Olkan Dağlı yaptı.

Özgan, evlilik cüzdanını geline teslim ederken, Alptekin de çiftten 3 çocuk yapmalarını istedi.

Damat Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, birbirini sevenlerin tüm engelleri aşarak kavuşmalarını diledi.

Gelini ailesinin vermemesi üzerine kaçırdığını belirten Kara, "Engelli insanlar ayakta duramaz diyorlar. Buradayız ve ayakta durduğumuzu gösteriyoruz. Birbirini seven engellilerin de evlenip mutlu olmalarını diliyorum. Ayakta durmasını öğrensinler ve öğretsinler" dedi.

Havva Kara da yaşadığı mutluluğu ifade ederek, "Böyle bir düğün beklemiyorduk. Belediye başkanımız ve dernek başkanımıza, sebep olanlara teşekkür ederim. Damattan da evliliğimiz boyunca beni mutlu etmesi dışında hiçbir şey istemiyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Havva Kara Karaoğlan Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title