Haberler

Sevgi Sofraları Değirmenaltı Mahallesi İftarı ile Sona Erdi

Süleymanpaşa Belediyesi üç yıldır ramazan ayı boyunca sürdürdüğü, her gün ayrı bir mahallede gerçekleşen iftarlarını Değirmenaltı Mahallesi'nde binlerce Süleymanpaşalı'nın katılımı ile sona erdirdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın iftar öncesi masaları gezerek vatandaşlarla sohbet ettiği sevgi sofrasına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da dahil olurken, iki başkan Değirmenaltı Mahallesi sakinlerini istek ve önerilerini dinledi.

"Ekiplerimiz her şeyi kendileri hazırlayarak sevgi ve emeklerini de katarak bu yemekleri size sundular"

Vatandaşlar ile birlikte sevgi sofrasına oturan ve dualar eşliğinde oruçlarını açan Eşkinat ve Albayrak iftar sonrası Değirmenaltı Mahallesi sakinlerine seslendi. "Allah'ımıza şükürler olsun. Bu ramazanı da Değirmenaltı Mahallemizde bu akşamki iftarımız ile yüzümün akıyla tamamlıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuşmasında şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizden bu yana yüz binden fazla hemşerimiz ile birlikte iftarlarımızı açtık. Bu sene de Süleymanpaşa Belediyesi büyük bir ekiple önümüzdeki bütün iftarlıkları ekiplerimiz her şeyi kendileri hazırlayarak sevgi ve emeklerini de katarak bu yemekleri size sundular. Bir ordu çalıştı. Birazdan iftarımız bitecek. Temizlik işlerimiz devreye girecek ve yarım saat içinde bu caddenin tertemiz olduğunu göreceksiniz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Soğukkuyu'da büyük bir tesis yapıyoruz. Bundan sonra bu şehirde büyükşehire yakışan bir aşevimiz olacak. Üstü semt evi, altında da büyük bir aşevi ile daha büyük kitlelerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu sofralarda orucunu tutabilen, tutamayan ama birlikteliğimizi simgeleyen bütün hemşehrilerimiz ile ramazan boyunca bir araya gelmeye çalıştık."

"Değirmenaltı'nda birkaç tamir edilecek nokta dışında hiçbir eksiğimiz kalmadı"

Süleymanpaşa'nın ciddi bir dönüşüm yaşadığını dile getiren Eşkinat, "Ciddi bir dönüşüm yaşıyor bizim şehrimiz. Ben 56 yaşındayım böyle bir dönüşümü de ilk defa görüyorum; gören varsa da söylesin. Tekirdağ'ın bütün altyapısı değişiyor. Tekirdağ'ın altyapısı, kanalizasyonu, içme suyu, yağmur suyu, arıtması hepsi bu dönemde tamamlanacak. Elbette bunun getirdiği sıkıntılar var vatandaşlarımıza. Şöyle bir düşünüyorum Altınova Mahallesi'nin bundan bir buçuk yıl önceki halini ve şimdiki halini. Değirmenaltı Mahallesi'nde ilk buralar kazıldığında hele bir de yağmur yağdığında facebooktaki resimleri, oradaki yorumları hatırlıyorum. Bizim ne kadar beceriksiz olduğumuzu yolları nasıl rezil ettiğimizi anlatıyorlardı. Allahım'a çok şükür ki şuanda Değirmenaltı'nda birkaç tamir edilecek nokta dışında hiçbir eksiğimiz kalmadı. Önümüzdeki ay bize ait olmayan ama bizim yaşadığımız yerde bulunan, Hürriyet Mahallesi ile Değirmenaltı Mahallemizi ayıran o dereyi temizliyoruz. Hem Değirmenaltı hem de Hürriyet mahallelerine armağan edip sizleri sineklerden kurtarmış olacağız. Bayram yaklaşıyor, uzun da bir tatil. Kafamızdan bütün gamı, kederi atalım. Biz bu coğrafyada çok özel bir yerde yaşıyoruz. Biz Atatürk'ün bu ülkeye yansıması olan insanlarız. Biz günebakan çiçeklerinin, güneşi seven çiçeklerin, gündöndülerin yeşerdiği toprakların insanlarıyız. Onun için gamı, kederi bırakın. Ailenizle dostlarınızla güzel bir bayramı yaşayın ve bize inanın. Kadir Albayrak da bende buraya dimdik olarak geldik tek bir lekemiz olmadan bu emaneti tamamlayarak gideceğiz. Hepinizin bayramını en içten duygularımla kutluyorum, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

"Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaparak, "Öncelikle Değirmenaltı Mahallemizin bu modern görüntüsünü kazandırmada göstermiş olduğu performans, üstün bir çalışma nedeniyle başta Süleymanpaşa Belediye Başkanım Ekrem Eşkinat ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Albayrak, "Güzel bir katılım oldu. Finali burada yapıyoruz. Biz de büyükşehir olarak Tekirdağ'ın 11 ilçesinde 17 iftar verdik. Önemli olan aynı sofrayı paylaşıp aynı güzellikleri birlikte yaşamak. Bunu yaşadık. Sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Tekirdağ'ın 11 ilçesinde altyapıyı tamamlamak zorundayız. Merkezde söz verdik 1 Temmuz 2017'ye kadar tün altyapıyı tamamlayacağız. Sizlere azalarak devam eden bir rahatsızlığımız olacak. Sonrasında ise 1 gram denize atığımız olmayacak. O denizden çocuklarımıza pırıl pırıl temiz balık yedireceğiz. Akvaryum gibi bir denizde yüzdüğümüz Süleymanpaşa vaat ediyoruz. Bunu yapacağız! Ben hepinizin ramazan bayramını kutluyor, şeker tadında bir bayram diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

İftar sonrası Değirmenlatı Mahallesi sakinlerine Osmanlı macunu, ramazan şerbeti ve pamuk helva ikramları yapılırken ikramlara özellikle çocukların ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 50 bin Süleymanpaşalı birlik ve beraberlik içinde oruçlarını açtı.

Öte yandan ramazan ayında her gün farklı bir mahallede kurulan sevgi sofralarının üçüncü yılında Süleymanpaşa Belediyesi Hürriyet, Bahçelievler, Köseilyas, Zafer, Yavuz, Naip, Nusratlı, Nusratfakı, Dağ Yenicesi, İnecik, Kaşıkçı, Tatarlı, Osmanlı, Barbaros, Banarlı, Yağcı, Kumbağ, Gündoğdu, Ertuğrul, Selçuk, 100. Yıl, Kayı, Altınova, Ferhadanlı, Ortacami, Çınarlı ve Değirmenaltı Mahallelerinde iftar düzenleyerek yaklaşık 50 bin Süleymanpaşalının birlik ve beraberlik içinde oruçlarını açmasına vesile oldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title