Haberler

Sevgi' ile Gözyüzüne Uçtular

Adana Valiliği'nin 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' kapsamında eğitim gören çocuklara, tek motorlu uçakla Adana semalarında tur attırıldı.

Adana Valiliği'nin 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' kapsamında eğitim gören çocuklara, tek motorlu uçakla Adana semalarında tur attırıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden aileleriyle göç ederek Adana'ya gelen ve uyum sıkıntısıyla karşılaşan çocuk ve gençlerin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan topluma kazandırılması amacıyla yaklaşık 4.5 yıl önce 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' başlatıldı. Adana Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Adana Valiliği ve Barış Havacılık Uçuş Akademisi işbirliği ile her yaştan eğitim gören çocuklar, tek motorlu uçaklarla gökyüzüne havalanarak kenti tepeden izleme şansı elde etti. Adana Valisi Mustafa Büyük'ün de katıldığı etkinlikte uçuş öncesi halk oyunları gösterisi sunuldu. Çeşitli sporlarda başarı elde eden öğrencilere madalya verilmesi ardından söz alan Barış Havacılık Akademisi sahibi Şaban Baş, havacılık sektörünün geleceğinin çok parlak olduğunu ve öğrencilerin pilotluk yapabilmesi için mutlaka İngilizce öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

"PROJE AMACINA ULAŞTI"

Projeye öncülük eden Vali Yardımcısı Halis Arslan ise 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi'nin geçmişinden söz ederek şöyle konuştu:

"Bu proje özünde çocuklarımızı istismar etmek isteyen kötü niyetlilere karşı 'Dur' demektir. Çocuklarımızı maalesef sokakta çalıştıranlar, uyuşturucu madde satışına alet edenler, maalesef az da olsa dağa çıkartmak isteyenler, istismar etmek isteyenlere karşı bu proje 4 yıldır 22 bin çocuğa kendi akıllarını kendilerinin kullanmasını öğretti. Bu proje çocuklara dedi ki 'Sizin aklınız size yeter, aklınızı başkasına kullandırtmayın.' Görülüyor ki bu proje amacına ulaşmıştır."

Vali Mustafa Büyük ise, projenin gençlere sunduğu spor, maddi yetersizlikler nedeniyle ulaşması zor uğraşlar için gençlere fırsatlar verilmiş olması ve herkesin gençken hayalini kurduğu güzellikleri küçük yaşta görme fırsatından mutlu olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından öğrenciler Vali Büyük ve Halis Arslan ile görevliler tarafından uçaklara bindirildi. Birçoğu hayatında ilk kez uçağa binen ve Adana semalarında kenti kuş bakışı görme fırsatı bulan çocukların heyecanlandıkları görüldü. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adana Valiliği Mustafa Büyük Halis Arslan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title