Haberler

Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Umreye Gitti

Sivas'ta Sevgi Evlerinde kalan 8 çocuk, 14 günlük umre ziyareti için kutsal topraklara gitti.

Sivas Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Valiliği, İl Müftülüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizesinde umreye gidecek 8 çocuk için uğurlama programı düzenlendi.

Sivas Şehirlerarası Terminalinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "Valiliğimiz, İl Müftülüğümüz  ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile hayırsever iş adamlarımızın destek ve çalışmalarıyla, Sevgi Evlerinde kalan 8 çocuğumuzu kutsal topraklara uğurlayacağız. Bilindiği gibi umre yolculuğu çok müstesna bir yolculuktur. Bu müstesna ibadetin hazzına varmaları gereken en önemli kişiler belki de burada kalan çocuklarımızdır. Bu organizasyonu düzenlememizdeki amacımız, çocuklarımızın ruhen sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır" ifadesini kullandı.

Çocuklara ve yanlarında gidecek olan bakıcı annelere 15 gün umre eğitimi verildiğini aktaran Balkan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın umrede yapacağı ibadetleri usulüne uygun yapabilmeleri için 15 gün süreyle vaizlerimizce semineler verildi. İnşallah öğrencilerimiz aldıkları bu eğitimle 14 gün sonra ibadetlerini yerine getirerek tekrar yurda dönecekler."

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut da organizasyona destek sağlayanlara teşekkür ederek, "Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızın temel güven duygusunu kazanarak manevi anlamda sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, kurumumuzun ilk hedefidir. İnşallah bu umre yolculuğuyla çocuklarımız büyük kazanımlar elde ederek döneceklerdir" ifadesini kullandı.

Çocuklardan Hicran İrencin ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Kafile, daha sonra, kutsal topraklara gitmek üzere dualar eşliğinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanına hareket etti.

Umreye giden 8 çocuk ve 2 bakıcı anneye, 2 kadın vaizin eşlik ettiği belirtildi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title