Haberler

Sever, Projelerini Anlattı

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, kısa vadede hedefinin Mersin’i kişi başına gelir açısından Türkiye’nin ilk 10 ili arasına sokmak, nihai hedefte de en gelişmiş 5 büyük şehir ekonomisinden birini Mersin’de inşa etmek olduğunu söyledi.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, kısa vadede hedefinin Mersin'i kişi başına gelir açısından Türkiye'nin ilk 10 ili arasına sokmak, nihai hedefte de en gelişmiş 5 büyük şehir ekonomisinden birini Mersin'de inşa etmek olduğunu söyledi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçime sayılı günler kala İHA'ya projelerini anlattı. Ekonomi Bakan Yardımcısı iken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühüyle böylesine onurlu bir görev aldığını belirten Sever, bu görevin altından layıkıyla kalkacağını kaydetti. Amacının kesinlikle bir makam, mevki elde etmek olmadığını vurgulayan Sever, devlet görevindeki 23 yıllık deneyiminin ve birikiminin üzerine gençliğini ve enerjisini de koyarak Mersin'e hizmet etmek ve bütün Mersinlilere hizmetkar olmak üzere bu göreve talip olduğunu ifade etti.

Mersin'in her yönüyle potansiyeli çok fazla olan ve bugünkünden çok daha iyisine layık bir şehir olduğunun altını çizen Sever, ancak bugün Mersin'in hak ettiği noktada olmadığını kaydetti. Hükümet olarak Mersin'e 2003 yılından bu yana 10 milyar TL'den fazla yatırım yaptıklarını aktaran Sever, "Daha yeni 9 Şubat'ta Aksıfat Barajı'nın ihalesini yaptık, iki hafta önce Sorgun Barajı'nın temelini attık, 11 Mart'ta bin 250 yataklı Mersin Şehir Hastanesi'nin temelini atıyoruz. Yatırımlar hızlı bir şekilde sürüyor" dedi.

Bir şehrin kalkınmasında sadece merkezi hükümetin çabasının yeterli olmadığına, görev bölümünde belediyelerin de yapacakları bulunduğuna işaret eden Sever, Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Mut ve Aydıncık Belediyeleri dışındaki belediyelerin üzerlerine düşen görevi yapmadıklarını, aksine engel koymaya, köstek olmaya çalıştıklarını öne sürdü. Sever, "Mersin'de hükümetin yapacağı yatırımların dahi önünü kesmeye yönelik bir zihniyet var. Bu, demokrasiyle bağdaşmayan, sakat bir zihniyettir. Bu yüzden de Mersinimiz maalesef özel sektör üzerinden alabileceği yatırımları alamadı şu ana kadar. Özel sektörün yapacağı yatırımlar Mersin'e çekilemedi. Mersin'in ciddi bir yatırımcı açığı var. Dolayısıyla istihdam ve refah artışı olmuyor. Mersin'in en temel sıkıntısı bu" diye konuştu.

"YATIRIMCILARI MERSİN'E ÇEKMEK UZMANLIK ALANIMIZ"

Mersin'in özel sektör yatırımlarının cazibe merkezi olabilmesi için temel belediyecilik hizmetlerinin eksiksiz yapılması gerektiğini söyleyen Sever, bu noktada dahi bir arpa boyu yol alınamadığını belirterek, mevcut belediye yönetimlerini eleştirdi. Mersin'de çok ciddi trafik sıkışıklığı sorunu olduğuna dikkat çeken Sever, bu sorunu çözmek için ana kavşakları köprülü kavşaklar ve battı çıktılarla hızlı bir şekilde düzenleyeceklerini, 50 yıllık trafik sorununu çözmek için de hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini bildirdi. Mersin merkezde ilk etapta Huzurkent ile Tece arasında hafif raylı sistem planladıklarını aktaran Sever, temel belediyecilik hizmetlerini bitirdikten sonra Mersin'i bir cazibe merkezine dönüştürüp yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve refah artışıyla buluşturacaklarını anlattı.

"Yatırımcıları Mersin'e çekmek bizim uzmanlık alanımız" diyen Sever, özellikle tarım ve gıda sektöründen başlayarak turizm, lojistik, dış ticaret ve çevreye duyarlı teknoloji yoğun, katma değeri yüksek sektörlerde yatırımcıları Mersin'e çekeceklerini kaydetti. Sever, "Bu çerçevede, 1/100.000'lik planımızı hızlı bir şekilde revize edeceğiz. Mersin ihtiyaçlarıyla örtüşen 5 binlik imar planı hazırlayacağız. Bunu bütün paydaşlarla yapacağız. Burada üreteceğimiz arsaları sanayicilere, yatırımcılara tahsis edeceğiz. Kritik yatırımlarda maliyetine tahsis edeceğiz. Belediyede kuracağımız Yatırım Destek Ofisi ile yatırımcılar Mersin'e geldikleri andan itibaren uzmanlarımızla yanlarında olacağız ve önlerindeki bütün engelleri ortadan kaldıracağız. Bunu yaptığımızda Mersin hızla hareketlenecek ve hak ettiği noktaya doğru gelmeye başlayacak" şeklinde konuştu.

Tarih ve kültür turizmi ile inanç turizminde çok büyük avantajı olan Mersin'i turizmin her türlüsünden yararlandırarak 12 aya yayacaklarını dile getiren Sever, "Bu anlamda Soli'yi ayağa kaldıracağız, tarihi limandan kruvaziyer gemilerini Mersin'e alacağız, sütunlu yolu ayağa kaldıracağız. Yumuktepe'yi turizme kazandıracağız. İnanç turizminde Eshab-ı Kehf, Saint Paul Kuyusu, Kleopatra Kapısı, Danyal Peygamber'in makamını düzenleyerek organize şekilde kullanacağız. Spor, sağlık, yayla ve kongre turizmini geliştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ MERSİN'İ KİŞİ BAŞINA GELİRDE İLK 10 İL ARASINA SOKMAK"

Sever, şöyle devam etti: "Ben 15 bin 800 kilometrekare Mersin coğrafyasında yaşayan 1 milyon 700 bin hemşehrimizin ve bu coğrafyada yaşayan bütün canlıların belediye başkanı olacağım. Hemşehrilerimize eşit uzaklıkta olmayacağız. Bütün kesimleri sımsıkı ve sımsıcak kucaklayacağız. Bizim belediyecilik anlayışımız bu."

Sever, kısa vadede hedefinin Mersin'i sosyoekonomik ve kişi başına düşen gelir açısından Türkiye'nin ilk 10 ili arasına sokmak, nihai hedefte de en gelişmiş 5 büyük şehir ekonomisinden birini Mersin'de inşa etmek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve refah artışı, bu halkalarda 23 sene ülkemiz için çalıştık, şimdi sıra Mersin'de. Artık bütün birikimimizle Mersin'e hizmet etmek istiyoruz ve bunu da başaracak her türlü gücümüz, deneyimimiz var. 30 Mart seçimleri bu açıdan son derece önemli. Mersin'in geleceğine yapmak isteyenler, geleceğine oy vermek, yön vermek isteyen bütün hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bize sahip çıksınlar, elimizden tutsunlar. Biz de inşallah Mersin'in önünü açalım ve Mersin'i geleceğe hazırlayalım. Bütün AK Parti'li kardeşlerimle beraber bütün sağduyulu CHP'li ve MHP'li kardeşlerimin de desteğini talep ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Aydıncık Sorgun Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title