Haberler

Sevdikleri İçin Pasta Yaptılar

Altındağ Belediyesi Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde verilen pasta kursunda eğitim gören kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevdiklerine ikram etmek için pasta yaptı.

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ- Altındağ Belediyesi Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde verilen pasta kursunda eğitim gören kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevdiklerine ikram etmek için pasta yaptı.

Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi kursiyerleri, 14 Şubat'a özel hazırladıkları pastalarla hünerlerini sergiledi. Pasta eğitmeni Sevda Özkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemekleri sevgiyle yapmanın önemine dikkat çekerek, sevgisiz yapılan yemeklerin lezzetinin eksik olduğunu ve mutluluk vermediğini söyledi.

Özkara, 1992 yılından bu yana aşçılık, 8 yıldır da eğitmenlik yaptığını belirterek, "Pek çok kurumda çalıştım. Özellikle engellilere ve kadınlara yönelik çalışmalarıma daha çok önem veriyorum. Çünkü onlarla çalışmak bana mutluluk veriyor." şeklinde konuştu.

Sevginin önemine işaret eden Özkara, şöyle devam etti:

"Bugün öğrencilerimle, Sevgililer Günü olduğu için kırmızı renklerin hakim olduğu romantik bir masanın nasıl kurulacağını ve pastaların nasıl yapılacağını çalıştık. Kırmızı, aşkın rengidir. Gül yaprakları da aşkı temsil ettiği için masamızda gül yapraklarına da yer verdik. Kırmızı mumlar ekledik ve kalpli pastalarımızı yaptık. Öğrencilerim eşlerine romantik ve lezzetli pastaların olduğu bir akşam sürprizi yapsınlar istedim. Sevgililer Günü'nde çilek, kalpli çikolatalar, kalp şeklini verdiğimiz pastalar, kırmızının hakim olduğu güzel bir konsepti hayata geçirdik."

Özkara, son günlerde Türkiye'de şiddet olaylarının arttığını ifade ederek, "Türkiye'de yeterince sevgi yaşanmıyor çünkü insanlar yaşam derdine düşmüş. Bakıyorum maddiyat kavgası yüzünden sevgi geri planda kalıyor. Daha çok sevmek ve sevilmek için en çok, anlayışa ihtiyacımız var. Her şeyin başında anlayış çok fazla lazım. İnsanlar soğan ekmek bile yiyebilir ama karşılıklı sevgi olduktan sonra gerisi boştur diye düşünüyorum." dedi.

"Sevdiğimizi söylemekten çekinmeyelim"

Kadınlar için yemek yapmanın önemli olduğunu söyleyen Özkan, "Kadınların güzel yemek yapmayı bir şekilde öğrenmesi gerekiyor çünkü erkeğin kalbine giden yol gerçekten midesinden geçiyor. Özellikle Türk erkekleri yemeye düşkün oluyor. Güzel bir sofra kurmak için çok pahalı malzemelere gerek yok. Bu masadaki bir pastanın maliyeti 30 liradan az. Ufak tefek süslerle, minik bir dokunuşla harika bir masa hazırlanabiliyor. Herkes sevdiklerinin kıymetini bilsin ve saf bir duyguyla sevdiklerimize kenetlenelim, sevdiğimizi söylemekten çekinmeyelim. Ben insanları ve çocukları çok seviyorum ve bunu yaptığım pastalara yansıtmaktan mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.

"Sevgisizlikten savaşlar artıyor"

Pasta kursunda eğitim alan Zekiye Çetin ise 15 yaşından sonra yemek yapmaya başladığını, Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde pasta kursuna başladıktan sonra daha farklı yemekler ve pastalar yaptığı için ailesinin daha mutlu olduğunu söyledi.

Eğitimler sonucu eşine ve çocuklarına farklı lezzetler sunma imkanına kavuştuğunu anlatan Çetin, "Bugün burada öğrendiğimiz özel sofrayı çocuklarıma ve eşime hazırlayacağım için çok heyecanlıyım. Onlara güzel bir sofra kurup mutluluklarını izlemek bana da mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.

Üç kız annesi olduğunu söyleyen Çetin, kızlarının büyüme dönemlerindeki zorluklardan "koşulsuz sevgi" sayesinde kurtulduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Annelerin kalbindeki sevgi, sonsuz deryalar gibidir. Ben de anne olarak sevgim sayesinde onların zor zamanında yanlarında oldum. Anneler her zaman çocuklarının yanında olsunlar ve onları çok sevsinler. Çocuklarımız sevgiyi görmek, hissetmek ve duymak istiyorlar. Ben onlara sevgimi sürekli söylüyorum ve yaptığım yemek ve pastalarla da sevgimi gösterme şansını yakalıyorum. Çünkü çocuklarımıza bir öpücük bile yeter. Biz evlatlarımızı sonsuz sevgiyle sevip bunu onlara göstermekten çekinmezsek, dünya daha güzel bir hale gelir. Dünyayı görüyorsunuz, kan ağlıyor. İşte bu durum sevgisizlik yüzünden, sevgisizlikten savaşlar artıyor. Herkes birbirini çok sevsin, en çok ihtiyacımız olan şey birbirimizi sevmek ve saygılı olmak."

Kaynak: AA / Güncel

Altındağ Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title