Haberler

SEÜ'de Yüksek Lisans Eğitimi de Başlıyor

Güncelleme:

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU)'nde örgün lisans eğitiminin ardından Yüksek Lisans eğitimi de başlıyor.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU)'nde örgün lisans eğitiminin ardından Yüksek Lisans eğitimi de başlıyor. YÖK Genel Kurulu onayının ardından İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanlarında Yüksek Lisans eğitimi Kurban Bayramı sonrası başlayacak. Eğitimler, alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verilecek.


Diyarbakır ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, farkını gösteriyor. Şubat 2013'te kurulmasının ardından kısa bir sürede eğitim-öğretime hazır hale gelen SEU, bu yıl ilk öğrencilerini aldı. Üniversitede örgün lisans eğitiminden sonra şimdi Yüksek Lisans programlarında eğitim başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu'nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında SEU'de İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında tezsiz Yüksek Lisans eğitimi verilmesi onaylandı. Yüksek Lisans eğitimi vermek için alt yapı hazırlıkları daha önce tamamlanan üniversitede eğitim programı Kurban Bayramı'ndan sonra başlayacak.

Rektör Prof. Dr. Doğan: Uzmanlaşma İnsanı Bir Adım Öne Taşır

Belli bir alanda uzmanlaşmanın önemli olduğunu söyleyen Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bilgi çağında insanı bir adım öne taşıyan temel unsurun sürekli öğrenme yeteneği olduğunu vurguladı. Hızlı bir şekilde değişimin yaşandığı dünyada sürekli öğrenmenin bir zorunluluk ve ihtiyaç olduğunun altını çizen Prof. Dr. Doğan, "Araştırmalar, bilgi çağında bir işte çalışıyor olmanın sürekli öğrenmeye bağlı olduğunu gösteriyor. Bu durumda iş hayatına atıldıktan sonra ihtiyaç duyulan alan eğitim ihtiyacı genellikle iş idaresi alanındaki yüksek lisans eğitimleriyle dolduruluyor." dedi.


Başta Amerika olmak üzere gelişmiş batı ülkelerinde İşletme alanında Yüksek Lisans yapmanın büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Rektör Doğan, şöyle konuştu.

"Yüksek Lisans, bir profesyonelin yaptığı işi daha iyi yapmasına imkan veren, iş değiştirme durumunda özgeçmişi üzerinde pozitif bir etki oluşturan önemli bir eğitimdir. Üniversitemizde bu perspektifle İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında Yüksek Lisans eğitimi vermeyi kararlaştırmıştır. Bu programlarda, organizasyonun sahip oldukları insan kaynaklarını, mali kaynaklarını, malzeme ve fiziki kaynaklarını etkin yönetmek için dersler verilecektir."


İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans programları için ön kayıtlar daha önce alınmıştır. YÖK Genel Kurulu onayının ardından Yüksek Lisans öğrencileri kesin kayıtlar için SEU'ye gelmeye başladı. Kayıtlar hafta içi de devam edecek.

İşletme ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans eğitimi, SEU Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde verilecek. Programlar alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından yönetilecek. Çevre illerden öğrenciler de hesaba katılarak, program ders saatleri özellikle mesai sonrası ve hafta sonlarına göre düzenlenmiştir.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Selahaddin Eyyubi Kurban Bayramı Diyarbakır Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title