Haberler

Setur Yurt İçi ve Yurt Dışı Turlar Müdürü Özaltay Açıklaması

"Yılbaşında yurt dışını tercih eden misafirlerimizin hızlı karar vermesi gerekiyor.

Setur Yurt İçi ve Yurt Dışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, "Yılbaşında yurt dışını tercih eden misafirlerimizin hızlı karar vermesi gerekiyor. Hem vize hem kontenjan sıkıntısı yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

Özaltay, tatilcilerin yılbaşı tatili seçeneklerine ilişkin değerlendirmesinde, yılbaşının perşembe gününe denk gelmesi sebebiyle tatilcilerin yılbaşını cuma günüyle birleştirdiğini, bundan dolayı da hem yurt içi hem de yurt dışı rezervasyonlara taleplerin yoğun olduğunu belirtti.

Setur olarak yeni yıla farklı destinasyonlarda girmek isteyen seyahat severlere avantajlı yurt içi ve yurt dışı seçenekleri sunduklarını kaydeden Özaltay, "Yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 2 binden fazla tatilcinin seyahat etmesini öngörüyoruz. Yılbaşında yurt dışını tercih edenlerin hızlı karar vermesi gerekiyor. Gemi turları için de tarihin yakınlığı sebebiyle hem vize hem kontenjan sıkıntısı yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Özaltay, yılbaşında yurt içinde en çok Bolu Kartalkaya, Uludağ, Antalya ve Kıbrıs'ın, yurt dışında ise en çok Viyana, Paris, Barcelona, Roma ve New York'un tercih edildiğini bildirdi.

Yılbaşında yurt içinde yaklaşık bin misafir ağırlayacakları bilgisini veren Özaltay, Setur'un paket fiyatlarının iki kişilik ailelerde bin lira ile 6 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

Yılbaşı tatili süresince gemi ile 330, yurt dışı turlarında ise 700 misafirin seyahat edeceğini öngördüklerini ifade eden Özaltay, yurt dışı tur fiyatlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Gemi turlarında Karayipler ve 14 günlük Akdeniz programları en çok tercih edilen turlar arasında yer alıyor. Setur'un özel avantajları ile yurt dışı turlarının fiyatları 657 avro ile 1997 avro arasında değişiyor. Gemi turlarında ise Setur, Oasis of the Seas ile 852 avrodan itibaren Karayipler, Costa Celebration ile 624 avrodan itibaren 14 günlük Akdeniz programı seçenekleri sunuyor."

Yurt dışı turlarda Viyana ve Paris'i öneren Özaltay, gemi turları içinse Karayipler ve Güney Amerika'yı tavsiye etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Karayipler Yılbaşı Viyana Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title