Haberler

Atılay Uluışık: Yeniden Meşhur Olayım Diye Dönmedim!

Güncelleme:

'Bizimkiler'in 'Küçük Ali'si Atılay Uluışık, 'Doksanlar' dizisiyle tekrar setlere döndü.

Onu 90'lı yıllarda tanımıştık. Türk televizyonlarının en uzun soluklu dizisi 'Bizimkiler'in 'Küçük Ali'si olarak evlerimizin konuğu olmuştu... Aradan yıllar geçti; Atılay Uluışık, 'Doksanlar' dizisiyle tekrar setlere döndü. Uluışık, dönüşünü Yeni Aktüel dergisinden Arda Uskan'a anlattı...

Yine dönüp dolaşıp 'Doksanlar'la kürkçü dükkanına döndün. Senin 90'lı yılların nasıl geçti?

Çok keyifliydi... Bir yandan okul, bir yandan da 'Bizimkiler'in çekimleri...

Daha önce de Ali Poyrazoğlu ile TRT'nin bayram skeçlerinde oynamışsın. Nasıl keşfetti seni?

6 yaşındaydım, babam TRT'de çalışıyordu. Okul olmadığı zaman soluğu orada alırdım. TRT benim için bir oyun bahçesi gibiydi. 1983'ü düşün; tek televizyon kanalı var o zaman; dönemin bütün ünlüleri orada. Televizyonda izlediğim insanları canlı olarak karşımda görmek rüya gibi geliyordu. O arada bayram skeçleri çekilecekmiş, 6 yaşında bir çocuk arıyorlar. O zaman kast ajansları, oyuncu şirketleri filan yok...

ÜÇ AYLIK DİZİ 15 SENE SÜRDÜ

Sen de ellerinin altındasın...

Babama danışıyorlar önce... O da bana sordu. Benim canıma minnet... Kamera arkasında hayranlıkla izlediğim insanlarla birlikte sahnede olacağım. Balıklama atladım tabii.

Skeçler bitince nasıl sürdü 'sanat hayatın'?

TRT'de seslendirmelere başladım. Sonra bir gün Şehir Tiyatroları'nda Fransız İhtilali'ni konu alan bir oyun sahnelenecekmiş. 8-9 yaşlarında bir çocuk arıyorlar. O zaman Genel Sanat Yönetmeni Gencay Gürün'dü. Ona benden bahsetmişler.

Bayram skeci, seslendirme derken sıra geldi 'Bizimkiler'e...

Bugünkü çalışma koşullarına bakıldığı zaman; 'Bizimkiler' serüveni çok enteresandır. Bugün bir diziye başlanırken kaç bölüm çekileceği planlanarak maliyet hesapları yapılıyor. 'Bizimkiler' sadece 13 bölüm yayınlanacaktı, yani üç ay... Ama ilk bölümünden sonra öyle bir ilgi gördü ki, 15 sene sürdü.

MAFYA BABASI KABUL GÖRMEZDİ

Peki, neden bu işleri bıraktın?

Mesleğe çocuk oyuncu olarak başlayıp bunu sürdürebilen az oyuncu var. İnsanlar sizi çocuk halinizle kabul ediyor. 'Bizimkiler'den sonra dizi sektöründe bir kırılma yaşandı. Daha önce 'Perihan Abla', 'Mahallenin Muhtarları' gibi mahalle dizileri revaçtaydı. Ama sonra aşiret ve mafya dizilerine kaydı sektör.

'Ali'yi mafya babası olarak kabul etmezlerdi...

Tabii... O dönemde bir yapımcının benimle çalışması riskti. 15 yıl insanların evine 'Ali' olarak girmişim, hemen arkasından eli silahlı bir aşiret reisinin oğlu olarak kabul etmezdi seyirci.

"Keşke eskisi gibi tanınsam" dediğin olmadı mı?

Tanınmak hoş mu, değil mi; bu kişisine göre değişir. Çok tanındığınız zaman hareketleriniz kısıtlanıyor. Ama bugün hala insanlar beni, 'Bizimkiler'den hatırlıyor. Dizi biteli 10 sene oldu, "Siz bizim çocukluk kahramanımızsınız" diye fotoğraf çektirmek için yanıma geliyorlar. Kısaca ben yeniden meşhur olayım diye başlamadım 'Doksanlar'a... Oyunculuğu seviyorum; tek neden bu...

ÇOCUK YILDIZLAR MAGAZİN MALZEMESİ OLMAMALI

Çocuk yıldızların garip bir kaderi vardır. Genellikle şöhret geçtikten sonra bir travma yaşarlar...

Bu çok acı bir şey... Geçenlerde Oyuncular Sendikası, çocuk oyuncuların ailelerini bilinçlendirmek için bir toplantı yaptı. Beni de davet ettiler çünkü Türkiye'de en çok bilinen çocuk oyuncu benim...Orada ailelerin yaklaşımını gördüm ve üzüldüm. Hepsi çocuklarının kazandığı paranın bütçeye katkısını düşünüyor. Para kazanmak, anne-babanın işidir. Ama meşhur olmak, toplumumuzda özendirilen bir duruma geldi.

Nedir bu işin çözümü?

Yasal düzenlemelerle bir çözüm mümkün değil. Asıl görev; ailelere ve bilinçli yapımcılara düşüyor. Dizilerde çocuklar tabii ki olacak ama onları asla magazin malzemesi yapmamak lazım. Eğer bunu yaparsanız; sorun orada başlıyor. Henüz kişiliği gelişmemiş bir çocuğun karşısına 10 tane kamerayla çıkarsan "Ne oluyoruz?" diyor. Üstelik oyunculuğu hayatının birinci sırasına yerleştirmişse ve o diziden sonra başka hiçbir teklif gelmezse, o zaman travma yaşıyor çünkü popülarite bitiyor, telefonlar susuyor.

SAHNE TOZUNU YUTAN BİR DAHA UNUTMAZ

'Bizimkiler' bittikten sonra neler yaptın?

Önce askere gittim, sonra yurt dışına... Dayımın Ukrayna'da işleri vardı; onunla altı yıl çalıştık. Döndüğümde arkadaşlarım "Niye oyunculuk yapmıyorsun?" demeye başladı. Önce çekingen durdum ama hani bir laf vardır ya; "Sahne tozunu bir kere yutan unutamaz" diye... 6 yaşında bu işe başlamışım, 20 yıllık tiyatro, TV geçmişim var; içimde kıvılcımlar çakıyor. Geçen yıl Uğur Yücel ile Kars'ta film çektik. Derken bir gün Birol Güven aradı ve 'Doksanlar' macerası başladı.

GEÇMİŞİMİ YANIMDA TAŞIMAM

1987'de, henüz 12 yaşındayken 'Bizimkiler' dizisinde rol almaya başlayan ve 15 sene dizide rol alan Atılay Uluışık; Arda Uskan'ın "Ali' günlerine dönmek istediğin zamanlar oluyor mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Ali' günlerinden çok güzel hatıralarım var, o dönemi doya doya yaşadım. Şimdi bugünlerin tadını çıkarıyorum. Yani geçmişi yanımda taşımıyorum."

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Ali Poyrazoğlu Atılay Uluışık Arda Uskan Aktüel Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title