Haberler

Sessizler Dünyasındaki Çifte Cinayete 3 Tutuklama

Güncelleme:

Manisa'da kendileri gibi sağır ve dilsiz olan Emine Girginer ve Arif Altay'ı öldürdükleri suçlamasıyla gözaltına alınan Selda K. ile çocukları S.K. ve S.B. K., tutuklandı.

Manisa'da kendileri gibi sağır ve dilsiz olan 21 yaşındaki Emine Girginer ve 44 yaşındaki Arif Altay'ı öldürdükleri suçlamasıyla gözaltına alınan 43 yaşındaki Selda K. ile çocukları 25 yaşındaki Saadet K. ve 21 yaşındaki Selim Burak K., sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay karıştığı ileri sürülen bir kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

GENÇ KIZIN AİLESİ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

Geçen 22 Şubat'ta, Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Suyolu Mezarlığı Mevkisi'nde bir zeytinlikteki barakada, yakılmış bir kadın cesedi bulundu. Çalışmalar sırasında, Seferihisar'daki ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu sağır ve dilsiz Emine Girginer'in İzmir'e gittiğini söylemesine rağmen Akhisar Otogarı'na indiği görüntülere ulaşıldı. Girginer'in burada yine sağır ve dilsiz Saadet K. tarafından karşılandığı ve çarşıda birlikte yürüdükleri görüntülerden tespit edildi.

ANNE VE KIZ GÖZALTINA ALINDI

Bunun üzerine geçen perşembe günü Saadet K.'nın evine operasyon düzenlendi. Üçü de sağır ve dilsiz Saadet K., annesi Selda K. ve aile dostları D.D. gözaltına alındı. D.D. daha sonra serbest bırakıldı. Katil zanlısı kadının oğlu Selim Burak K. da aranmaya başlandı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

İşaret dili tercümanı aracılığıyla ifadesi alınan şüphelilerden Saadet K. suçu itiraf etti. İfadesinde, İzmir İşitme Engilliler Okulu'nda tanıştığı Emine Girginer'in yanlarına geldiğini, kendilerine 'o......sunuz' diyerek küfür ettiğini ileri süren Saadet K., çıkan kavgada genç kızı elleriyle boğarak öldürdüklerini söyledi.

ANNESİYLE BİRLİKTE BENZİN DÖKEREK YAKTIĞINI ANLATTI

Saadet K.'nin yine sorgusunda, annesiyle birlikte cesedi elektrikli bisikletle taşıyıp, evlerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki zeytinliğe götürüp benzin dökerek yaktıklarını ifade ettiği belirtildi.

BİR YIL ÖNCE DE KAYIP ARİF ALTAY'I YAKARAK ÖLDÜRDÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Anne ve kızın oturduğu mahallede yaşayan ve 2013 yılının Aralık ayında ortadan kaybolan yine sağır ve dilsiz Arif Altay'ın da cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendinen polis, bu yönde de soruşturma yaptı. Bu konuyla ilgili sorular üzerine, Arif Altay'ın hem anne hem de kızı ile gönül ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Çıkan bir tartışmada Arif Altay'ın, Selda K.'nın oğlu Selim Burak K. tarafından boğularak öldürüldüğü ve cesedini de aynı bölgede yakılıp gömüldüğü belirlendi. Bunun üzerine yapılan aramada ikinci cesede de ulaşıldı. Kazı sırasında bulunan çene kemiği ve dişler de ilk cinayette olduğu gibi DNA için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HEM ABLASI HEM ANNESİ İLE GÖNÜL İLİŞKİSİ OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Denizli'de gözaltına alınan Selim Burak K.'nın, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işaret dili tercümanıyla alınan ifadesinde Altay'ı hem annesi hem ablası ile gönül ilişkisi olduğu için öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Saadet K. ve Selim Burak K.'ya dün olay yerinde tatbikat yaptırıldı. İki kardeş daha sonra anneleri Selda K. ile adliyeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren ifadelerin ardından anne Selda K. ve kızı Saadet K., Emine Girginer ve Arif Altay'ın öldürülmesinden, oğlu Selim Burak K. ise sadece Altay cinayetinden tutuklandı. Olayla ilgili, ismi açıklanmayan bir kişinin ise arandığı bildirildi.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yanmış kadın cesedinin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında üç savcının görevlendirildiği belirtildi. Cesedi yakılan kadının Emine Girginer olduğununun anlaşıldığı, kayıp olan Arif Altay'ın da aynı kişiler tarafından öldürüldüğünün ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, her iki cesetle ilgili DNA incelemesinin ise henüz sonuçlanmadığı belirtildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selim Burak Akhisar İzmir Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

CAN DERSİMLİ:

YAKANLARIN SİVASLI OLMA İHİTMALİ YÜKSEK

4
6
yanıtYanıtla
BABAHAKKI.:

Hayvanları öldürüyorlar, bazen de yanlışlıkla onların yerine insanları öldürüyorlar. Avcılık adı verilen bu lanet şeye bir de ''Hobi'' diyorlar bunlar. Canlıların canını alan bi şey hobi mi olurmuş, geç bende seni vuruyum, hobim bu benim! Nasıl bir mantıktır arkadaş. Allah rahmet eylesin kardeşimize. Ailesine sabırlar, hakikaten dayanılacak bişey değil.

2
3
yanıtYanıtla
HUNmobilWeb@haberler.com:

Yok buralii akhisarli CAN DERSIMLI KÜRDE DERSIMLIYE IŞ AŞ VERMEYIN beğendinmi can Dersimli topunuz yok olun can Dersimli

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title