Haberler

    Sessiz Sedasız Satın Almış!

    Resmi duyurusu hiç yapılmadı ama Apple, yaklaşık 2 sene önce bu şirketi satın almış olabilir!

    TechCrunch'ın söylediğine göre Apple, yeni bir firma olan Ottocat'i bir süre önce sessiz sedasız satın aldı ancak bu satın alım hiç açıklanmadı. Bu firma, uygulama mağazasındaki uygulamaların düzenlenmesi ve ortaya çıkarılması için belirginliği arttıran bir "iç içe" kategori sistemi geliştirmişti. Bu sistemin bir sürümü, şu anda Apple'ın App Store'undaki "keşfet" sekmesini güçlendirmekte.

    Ottocat ile Apple arasındaki bağlantıyı gösteren detayların sayısı ise aslında çok fazla değil. Var olan en önemli detay ise, Ottocat'in ortak kurucularından biri olan Edwin Cooper tarafından alınan bir patentin, orijinal alıcı olarak Apple'a verilmiş olması. Görünene göre Cooper, bu patent isteğini bir Apple çalışanı olarak gerçekleştirdi. Bu patent ise, Ottocat ve Apple'ın keşfet özelliğinde kullanılan teknolojiyi belirtmekte.

    İddiaya göre Ottocat'in satın alınması 2013 yılı içerisinde gerçekleşti. Ottocat'in internet sitesi o yılın Ekim ayında Ottocat'in artık ulaşılabilir olmadığını belirten bir yazı ile kapatılmıştı. Ottocat, oldukça kısa ömürlü bir firma olmuştu. Ocak ayında çalışan bir prototipi bitirdikten sonra Mayıs 2013 tarihinde beta testi kamuya açılmıştı.

    Ottocat'in karanlığa karıştığı geç 2013 dönemi ise, Apple'ın App Store'daki "keşfet" özelliğini 2014'ün ortalarında duyurması ve bu özellik için yapılan hazırlıklarla bağlantı olabilecek gibi gözükmekte...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title