Haberler

Sessiz Dünyanın Gençleri Çankırı'da Buluştu

Çankırı belediyesi ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde 'İşaret dili festivali düzenlendi.

Çankırı belediyesi ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde 'İşaret dili festivali düzenlendi. Türk Dünyası İşaret Dili Festivali'ne Türkiye'nin yanısıra Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'dangelen işitme engelli gruplar katıldı.

Belediye önünden kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde milli kıyafetli işitme engelli gençler ellerinde kendi ülke bayrakları ile Çankırı sokaklarında yürüyerek Karatekin Parkı'na geçti. TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Elçin Gafarlı, dünyada ilk kez böyle bir organizasyonun Çankırı'da gerçekleştirildiğini savunarak bunhdan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Gafarlı, "Bu etkinlikle Çankırı'yı dünyaya tanıtıyoruz. Çankırı ile daha öncede etkinlikler düzenledik. Bu büyük Türk Coğrafyasını Çankırı'da buluşturuyoruz ve bu festivalin devamını arzu ediyoruz" dedi. Belediye Başkanı İrfan Dinç ise dünyada bir ilke imza atmaktan onur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Daha geniş kapsamlı bir programımız vardı, ancak şehidimiz ve ağır yaralı askerimiz nedeniyle salon programını iptal ettik. Biz büyük bir milletiz, büyük bir medeniyetiz. Bu büyük medeniyetin çocuklarını zaman zaman Çankırı'da biraraya getiriyoruz. Bugün de pırıl pırıl, çok özel çocuklarımız Çankırımızı şereflendirdi. Belediye olarak İşaret dili eğitimlerimizi yıllardır devam ettiriyoruz. Gençlerimiz de bu eğitimlere yoğun ilgi gösteriyorlar. İnsanlık nedir, medeniyet nedir tüm dünyaya öğretmişiz. Bugün artık, ezilen, sömürülen Türk İslam Dünyası'nın umudu olan Türkiye'ye duyulan sevgi ve ilgi son noktaya gelmiştir. Biz Moğol istilası, Haçlı seferlerinden beri bu ülkenin idealleri ve zenginleri üzerinde egemenlik kurmak isteyen güçler topraklarımızı işgal etmek için projeler geliştiriyorlar. Şimdi de bunu PKK daeş gibi örgütler üzerinden yapıyorlar. Ama bu medeniyetin mirasçıları siz çocuklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde onları dize getireceğiz."

Konuşmaların ardından festivale katılan ülkeler milli marşlarını işaret dili ile söyledi. Program çerçevesinde ülkelerinden getirdikleri ürünleri belediye önünde açtıkları standlarda sergilediler. Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından meclis salonunda kabul edilen misafirler toplu halde hatıra fotoğrafı da çektirdi. Konuklar bugün de Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

- Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırgızistan Azerbaycan Türkiye Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title