Haberler

Sessiz Çığlık Buluşmasında, Balyoz Davası İçin de Yeniden Yargılama İstendi

Geçtiğimiz hafta, aralarında 26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Bağşbuğ'un da bulunduğu Ergenekon davası sanıklarının art arda tahliyeleriyle umutlanan Balyoz Davası sanıklarının eş ve yakınları, bugün yine Gölcük'te Sessiz Çığlık buluşmasında biraraya geldi.

Geçtiğimiz hafta, aralarında 26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Bağşbuğ'un da bulunduğu Ergenekon davası sanıklarının art arda tahliyeleriyle umutlanan Balyoz Davası sanıklarının eş ve yakınları, bugün yine Gölcük'te Sessiz Çığlık buluşmasında biraraya geldi. yapılan konuşmalarda, cezaevi koşulları nedeniyle birçok tutuklu amiral ve subayın parkinson hastası olduğu belirtilirken, Anayasa Mahkemesi'nin de biraz önce yeniden yargılama yolunu açmasını beklediklerini söylediler. Aralarında kuvvet komutanı ve amiraller ile yüksek rütbeli subayların da bulunduğu Balyoz Davası tutukluların eş ve yakınları, bugün Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Çınarlık Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde biraraya geldi. Balyoz'un da Ergenekon gibi büyük bir yalan olduğunu söyleyen tutuklu yakınları, ayrıca cezaevindeki tutuklularının güç yaşam koşulları nedeniyle sağlık durumlarının bozulduğunu, birçoğunun parkinson hastası oldukları belirtildi. Balyoz tutukluları arasında bulunan Deniz Kuvvetleri eski komutanlarından Emekli Oramiral Özden Örnek'in cezaevinde yazdığı "Sözde Darbe Günlükleri" adlı kitabından bir miktarı buraya getirilerek satışa sunuldu. Tutuklu yakınları ellerinde tutukluların fotoğrafları ile pankartlar taşırken, tutuklulardan deniz kurmay Albay Önder Çelebi'nin eşi Gonca Çemlebi yaptığı konuşmada, birçok tutuklu eşinin çocuklarıyla birlikte bugün cezaevlerinde görüş günü olması nedeniyle ziyarete gittiklerini belirterek şöyle devam etti: "Benim çocuğumun sınavı nedeniyle gitmedim. İki aydır, 'kumpas var', 'bir katakulli var' diyorlar. Biz hala bekliyoruz. Biz beklemekten bıktık usandık. Başbakan 'katakulli var' diyorsa, Balyoz Davası'nın üstünü birdenbire kapattılar' diyorlarsa lütfen artık adalete ışık yaksın onlar. Bu işi yapacak olan insanlar siyasiler. Biran önce Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama yolunu açkmasını bekliyoruz. Elimizde 20'den fazla rapor, bilirkişi raporu, BM'den adil yargılama olmadığına dair belge var. Ama biz Yargıtay'da kararın onanmasıyla karşılaştık. Haksızlık yapılıyor bize. Biz hakimlerin vicdansızlığına geldik. Bunun başka bir açıklaması yok" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Değirmendere Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title