Haberler

Asena: Sesimle Türk Halkına Eziyet Ettim

Güncelleme:

Hollanda Kraliyet Ailesi'nin düzenlediği festivale konuk dansçı olarak katılan Asena, geçtiğimiz günlerde Amsterdam'da sahneye çıktı. Dansını tüm dünyaya tanıtmak istediğini söyleyen ünlü oryantal, "Sadece Türkler değil, yabancılar da beni alkışlasın istiyorum" diyor. Asena, Amsterdam'da sorularımızı yanıtladı...

HAYAT BENİ ZORLADI

Hollanda'ya neden geldiniz?

Hollanda Krallığı'nın her sene düzenlediği festivale katıldım. Amsterdam'ın en ünlü mekanı olan Paradiso'da dans ettim. Burada daha önce Lady Gaga ve Rihanna gibi isimler sahneye çıkmış.

Son dönemde genellikle yurt dışında sahneye çıkıyorsunuz. Yurt dışına mı açıldınız?

Bu yıl Princess oteller zincirinin sahibi Sudi Özkan'la tanıştım. Onunla yaptığımız anlaşma sonucunda tüm dünyadaki otellerinde sahneye çıkmaya başladım. Beni yurt dışında sadece Türkler değil, yabancılar da alkışlasın istiyorum. Sudi Bey'le birlikte başıma talih kuşu kondu.

Kendinizi şanslı hissediyor musunuz?

Evet. Hayat bana çoğu zaman zorluk çıkarmış olsa da, sonunda çok güzel ödüllendirdi.

Dansöz olduğunuz için rahatsızlık duyduğunuz anlar oldu mu?

Mesleğimden hiçbir zaman rahatsız olmadım. Biz dansözler, eğlence dünyasının tadı-tuzuyuz. Duayen bir gazeteci, "İnsanlar nefes almadan seni izliyor" demişti. Beni böyle izleyenlerin hakkımda kötü düşüneceğini sanmıyorum.

GEÇMİŞE SET ÇEKTİM

Bir dönem sahneleri neden bıraktınız?

O dönem malum sebeplerden dolayı dans edemiyordum. Ben de 'En azından şarkıcı olup para kazanayım' dedim.

Şarkıcı olduğunuz için pişman mısınız? En azından aklımda kalmadı ama bendeki sesle şarkı söylemek deli cesaretiydi. Türk halkına eziyet ettiğim için özür dilerim. Ondan da ağzımın payını aldım.

'Bu mesleği keşke Türkiye'de yapmasaydım' dediğiniz oldu mu?

Türkiye'de olmaktan gurur duyuyorum. Keşke iyi menajerler olsa da beni yurt dışına taşısa.

Son yıllarda kabuğunuza mı çekildiniz?

Evet; çünkü her yaptığım, her yaşadığım yanlış anlaşılıyor. Ben zaten gece hayatını hiç sevmem; en iyisi kendi kabuğumda yaşamak.

Geçmişinize set mi çektiniz?

Her şeye set çektim. Kendime yepyeni bir sayfa açtım. Artık arkaya bakmıyorum; geçmişi hatırlamıyorum bile.

Evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz? Şimdi daha çok işimle iç içeyim. Çocukları çok severim. Bence en büyük sanat, bir çocuk büyütmek. Ancak sırf kendimi tatmin etmek için çocuk doğurmam.

Niçin? Aşka mı küstünüz?

Aşk, hayattaki en güzel enerjidir ama bir daha işimden kopacağım bir ilişki yaşamak istemem.

ERKEĞİMİN ARKASINDAN YÜRÜMELİYİM

Evlilik fobiniz var mı?

Tabii ki bir gün yuva kurmak için evleneceğim ama şu aralar evlilik bende alerji yapıyor. Beni kaldıracak erkek bulmak zor. Bir de ben zor bir kadınım. Tanınan biri olunca, sevgiliniz yanınızda eziliyor. Hiçbir zaman erkek arkadaşımın ezilmesini istemem. O benim arkamdan değil, ben onun arkasından yürümeliyim.

BEYONCE DANSIYLA BENİ YER

Son yıllarda şarkıcılar da sahnede şova ve dansa ağırlık veriyor. Sesini ve dansını beğendiğiniz isimler var mı?

Türkiye'de Sibel Can'ın sahne ışığı muhteşemdir. Tarkan'ın sahne ışığını da çok beğenirim. Bana göre sadece dansları değil, duruşları da çok iyi. Sahnede sadece şarkı söylenmesinden nefret ederim.

Dünya starları arasından kime dans dersi vermek istersiniz?

Hiç kimseye çünkü onlar bu konuda çok iyiler. Özellikle iki isim var ki, dans konusunda aşmışlar; Beyonce ve Madonna. Özellikle Beyonce'nin yapamadığı dans yok gibi; R & B, break, samba, hepsini yapıyor. Onun üstüne bir dansçı gelir mi? Beyonce'ye ders vermeye kalksam eminim beni yer.

YILARCA FİGÜRLERİMİ KULLANDILAR

Dansözlerin nesli tükeniyor mu?

Aslında bu işi çok iyi yapanlar var ama sahneye çıkmıyorlar. Ben üretken bir dansçıyım; koreografi, müzik ve kostüm gibi konularda yenilik peşindeyim. Benim kullandığım müzikler, başkaları için ekmek kapısı oldu. Yıllarca benim dans figürlerimi kullandılar. Sahnelerden uzak kaldığım dönemde gördüm ki hep benim ürettiğim şeyler kullanılmış. Ben dans ederken başkasının figürünü kullanmak istemem; aksine kendi damgamı vurmak isterim.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Hollanda Türkiye Beyonce Asena Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title