Haberler

SES, Üyelerinin Gözaltına Alınması Tepkili

Güncelleme:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi aralarında sendikanın eşbaşkanı Reşat Doğan ve 3 üyenin Kobani sürecinde Suruç Devlet Hastanesinde hastalara yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. SES Genel Sekreteri Birsen Seyhan ve sendika üyeleri basın açıklamasıyla gözaltı kararlarına tepki gösterdi. SES Şanlıurfa Şubesi önünde basın açıklaması yapan Seyhan, sağlık çalışanlarının yaşatmak için yemin ettiklerini söyledi. Seyhan, "Bu gün saat 06 itibariyle Ses Şube Eş Başkanımız Dr. Reşat Doğan ile beraber 3 ses üyesi olmak üzere 5 sağlık çalışanı arkadaşımız, Kobâni sürecinde yürütülen sağlık hizmetleri nedeniyle gözaltı alınmışlardır. Tüm dünyanın gözleri önünde IŞİD'in gerçekleştirdiği Kobâni saldırıları en çok ilimizde hissedilmiş olup devletin bütün iş kolları bu konuda seferber olmuştur. Hatta bu süreçte Sağlık Bakanlığına bağlı bulunan tüm kurumlarda çıkarılan genelgeler doğrultusunda farklı illerden olmak üzere ilimizdeki hastanelere görevlendirmeler yapılmıştır. Bu konuda Sağlık Bakanlığına bağlı 112 ve UMKE ekipleri aracılığıyla başta Suruç Devlet Hastanesi olmak üzeri çeşitli özel ve devlet hastanelerine yaralılar taşınmıştır. Bu hastanelerde çalışan sağlık emekçileri gecesini gündüzüne katarak bu savaşın yaralarını sarmaya çalışmıştır. O dönemde günlerce hastanelerden çıkmayan bu arkadaşlarımız ödüllendirilmesi gerekirken, sabahın ilk ışıkları ile evlerinden ve iş yerlerinden gözaltına alındıkları haberini aldık" dedi.

'MESNETSİZ SUÇLAMALAR'
Sağlık çalışanlarına yöneltilen suçlamalarından bir tanesinin de Kobâni çatışmalarından dolayı yaralanan hastalara fazla ilgi gösterdikleri gerekçe olduğunu kaydeden Seyhan, sağlık çalışanlarına yöneltilen bu mesnetsiz suçlamaları yaşam hakkını savunan sağlık çalışanları ve hekimlik mesleğinin onuru ile bağdaşmadığını dile getirdi.
Seyhan sözlerin şöyle tamamladı: Kaymakam ve İl Sağlık Müdürü, Kobâni sürecindeki sağlık hizmetlerinden bahsederken gurur tablomuz ifadesi kullanmalarına rağmen arkadaşlarımıza yapılan bu haksız uygulamaların bir an önce son bulmasını talep ediyoruz.
Cadı avına dönüştürülmüş uygulamalarla, suçluluğuna ilişkin somut kanıtlar olmaksızın sağlık emekçilerine yönelik gözaltı ve tutuklamalardan bir an önce vazgeçilmelidir.
Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz diyen sağlık emekçileri yargılanamaz." Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title