Haberler

Ses'den Asgari Ücret Tepkisi

Ses Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya yaptığı basın açıklamasında asgari ücrete yapılan yüzde 6+6 zamma tepki gösterdi.

Ses Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya yaptığı basın açıklamasında asgari ücrete yapılan yüzde 6+6 zamma tepki gösterdi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan basın açıklamasında konuşan Ses Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya, "Ülkemizdeki en büyük toplu sözleşme anlamına gelen ve aileleri ile birlikte 15-20 milyon civarında yurttaşımızı, emekçileri ilgilendiren asgari ücret zammı dün açıklandı. Dün asgari ücretle çalışanlara verilen günlük 2 TL, aylık 58 TL asgari ücret zammı emekçileri kuru ekmeğe, simide talim etmeye devam anlamına gelmektedir. Ayrıca bu komik zam sadece asgari ücretliyi değil tüm emekçileri ilgilendirmektedir. Çünkü bu zam oranı biz memurlara 2016-2017 yılında yapılacak zammın da habercisidir" ifadelerini kullandı.

Karakaya ayrıca, "Devletin, hükümetin resmi kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizde açlık sınırını bin 470 TL, yoksulluk sınırını ise 3 bin 200 TL civarında açıklamaktadır. Hükümet kendi resmi kurumunun açıkladığı yoksulluğun altında rakam vererek milyonlarca işçiyi, emekçiyi yine açlığa, yoksulluğa mahkum etmiştir. Emekçilerle dalga geçmiştir. Devletin kurumu Türkiye İstatistik Kurumu açıklamalarına göre dahi bu zam oranı kabul edilemezdir. Biz asgari ücretin net bin 500 TL olmasını istiyoruz. Asgari ücretin vergi dışı tutulmasını istiyoruz. Artık çocuklarımızın isteklerini karşılamak, onları yedirmek, giydirmek istiyoruz. Ek iş yapmak zorunda kalmak istemiyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title