Haberler

SES, Cizre Ve Silopi'de Nöbet Tutacak

Güncelleme:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yaşananlara tepki amacıyla Cizre ve Silopi'de nöbet tutma kararı aldıklarını açıkladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Demokratik Hekim Girişimi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Özgür Genç Sağlık Meclisi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Meclisi'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve sendikalar 12-13 Eylül tarihleri arasında Cizre ve Silopi'de yaşananlara karşı durmak için nöbet tutacak.

SES Şanlıurfa İl Binasında Cizre'de tutacakları nöbetle ilgili açıklama yapan SES Şanlıurfa Şube Başkanı Ruken Kılınç, ülkenin son çatışmalarla belirsizliğe sürüklendiğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkede şiddet ortamının tırmanmaya başladığını kaydeden Kılınç, "Son dönemlerde yaşanan çatışma ortamı oldukça tehlikeli bir boyuta varmış ve gittikçe de bu tehlikenin boyutları değişmektedir.

AKP hükümetinin 7 Haziran seçim sonuçları ile kaybettiği tek başına iktidarı tekrar elde etme çabasının bir neticesi olan bu kirli savaş asla ve asla halkların savaşı olmayacaktır.

Halkların savaşı olmayan ve asla olmayacak olan bu kirli savaşta yine halkların çocukları ölmektedir. Bugün Cizre'de, Silvan'da, Silopi'de, Varto'da, Gever'de hükümet eliyle tam anlamıyla polis kuşatmasında olan kentlerimizde çocuklar ölmekte, gencecik bedenlerin toprağa gömülmesine bile izin verilmemektedir. Yine dün ve bugün batıda yaşayan halka ve işçilere yönelik linç girişimleri de bu kirli politikaların bir sonucudur" dedi.

'SAVAŞTA TARAFIZ VE HALKIN TARAFINDAYIZ'

"Bilinmelidir ki, biz Urfa sağlık emekçileri olarak bu savaşta tarafız ve halkın tarafındayız" diyen Kılınç, hep yaşamayı ve yaşatmayı savunduklarını söyledi. Çatışma ortamında çocukların, kadınların ve sağlık emekçilerinin yaşamını yitirdiğini vurgulayan Kılınç sözlerini şöyle tamamladı: "Bilindiği üzere bu süreçte Cizre'de Hemşire Eyüp Ergün ve yine Kulp'ta Dr. Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi. Bizler şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin hep karşısında olduk ve olacağız da. Savaş ortamında bile sağlıkçılar görevlerini yaparken korunma altında olması gerekirken, son zamanlarda hastanelere eş zamanlı saldırıların olduğu, hastanelerin abluka altında olduğu, yaralıların hastanelere taşınmasının engellendiği ve fedakârca görevlerini yerine getirirken güvenlik görevlilerinin şiddetine maruz kaldığı bilinen bir gerçektir. Bizler bu sebeplerden dolayı Urfa sağlık emekçileri olarak tüm bu olanlara karşı durmak için oradaki sağlık emekçileri ve halkla dayanışma amacıyla 12-13 Eylül de Cizre ve Silopi'de nöbette olacağız" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Silopi Eylül Cizre Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title