Haberler

Servis Sürücüleri Bilgilendirildi

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ziya Osman Bulgurcuoğlu, “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtildiği şekilde ‘Okul Taşıtı’ yazısının ve ‘Dur’ kırımızı ışık veren lambanın araç üzerinde ve çalışır vaziyette olması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması zorunludur” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ziya Osman Bulgurcuoğlu, "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nde belirtildiği şekilde 'Okul Taşıtı' yazısının ve 'Dur' kırımızı ışık veren lambanın araç üzerinde ve çalışır vaziyette olması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması zorunludur" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Samsun'da servis taşımacılığı yapan sürücülere "Okul önlerinde alınacak trafik tedbirleri ve okul servis araçlarının denetimi" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Samsun İl Başkanlığı konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Ziya Osman Bulgurcuoğlu, Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, polis memurları ve servis sürücüleri katıldı.

2014 - 2015 eğitim-öğretim döneminde okul taşıtlarının trafiğe katılmasıyla trafik yoğunluğunun artış göstermesi beklendiğini belirten Şube Müdür Yardımcısı Ziya Osman Bulgurcuoğlu, "Bu kapsamda, öğrencilerimizin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla belirlenen tedbirler titizlikle uygulanacaktır. Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nde belirtildiği şekilde 'Okul Taşıtı' yazısının ve 'Dur' kırımızı ışık veren lambanın araç üzerinde ve çalışır vaziyette olması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması zorunludur. Kapıların şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik veya araç şoförü tarafından elle kumanda edilebilir şekilde olması, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunması ve kullanılması gerekmektedir. Taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşınmaması konuları üzerinde hasiyetle durularak aykırılık ve eksikleri görülen hususlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Adem Yüksel de servis araçlarda yardımcı personellerin bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title