Haberler

Servis Şöförlerinin Eyleminde Kavga Çıktı

Turgutlu ilçesinde servis taşımacılığı yapan şoförlerin, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan "J" plaka ihalesinin iptal edilmesi için yaptıkları eylem sırasında kavga çıktı.

Turgutlu ilçesinde servis taşımacılığı yapan şoförlerin, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan "J" plaka ihalesinin iptal edilmesi için yaptıkları eylem sırasında kavga çıktı.

Turgutlu'da servis taşımacılığı yapan yaklaşık 50 şoför, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin plaka ihalesini ihale şartlarına uygun şekilde yapmadığı gerekçesi ile eylem yaptı.

Şoförler adına gazetecilere açıklama yapan Ali Terzi, Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi olması ardından servis taşımacılığı yapanlar için Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından kendilerine "J" plakası verilerek, Manisa ve ilçelerinde artık bu plaka ile hizmet verilebileceğinin söylendiğini kaydetti.

Bu işi yapmak için Turgutlu'da ikamet etmek ve oda kaydı gibi çeşitli şartların istendiğini belirten Terzi, çoğu esnafın bazı evraklarında eksiklikler olduğunu, zamanında tamamlayamadığını ya da bazı belgeleri temin edemediğini ileri sürerek, "Bazısı SSK'dan emekli olacağı için arabasını eşinin olgunun üstüne yaptı alamadı, kimi adres değiştirdiği için alamadı. Netice itibariyle bir çok gerçek anlamda bu isi yapan esnaf mağdur oldu ve bu plakayı alamadılar. Bu işten haberi olanlar bu belgeyi temin edip çoktan hazırlıklarını tamamlamışlardı bile, biz ise hiçbir şey den habersiz bizlere de ikinci bir hakkın verileceği masalıyla uyutulduk. Bazı arkadaşlarımız mahkemeye verdiler hak kazandılar. Bizlere ise acele etmeyin mağduriyetler giderilecek denilerek beklememiz söylendi." diye konuştu.

Basın açıklaması sırasında daha önce J plaka için gereken şartları taşımadığı halde "J" Plaka alan servis taşımacılığı yapan bir kişi ile diğer şoförler arasında önce sözlü tartışma, ardından da kavga çıktı. Bir anda gerilen ortamı yine araya giren servis şoförleri sakinleştirdi.

Servis şoförleri, daha sonra araçlarına binerek Atatürk Bulvarı üzerinden korna çalarak eylem yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Terzi Turgutlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title