Haberler

Servis Şoförlerinden 3 Şeritli Yolda Eylem

Güncelleme:

Manisa-izmir arasında öğrenci ve personel taşıyan servis şoförleri İzmir'de kendilerine haksız yere ceza yazıldığını iddia ederek 3 şeritli yolda eylem yaptı.

Öğrenci ve personel taşımacılığı yapan Manisalı servis şoförleri, İzmir'de kendilerine ceza yazılmasına tepki göstermek amacıyla 3 şeritlik yolu kaplayarak, yaklaşık 5 kilometre boyunca konvoy eşliğinde giderek trafiği yavaşlattı. Manisa-İzmir yolu üzerindeki Süreyya Piknik Alanı'nın önünde toplanan yaklaşık 50 araçlık konvoy, İzmir istikametindeki 3 şeritli yolu kaplayarak Sabuncubeli mevkiine kadar gitti. Konvoy eşliğinde yavaş bir şekilde Manisa-İzmir yolu üzerinde ilerleyen servis araçlarında şoförler korna çalarak, İzmir'de kendilerine yazılan cezaların haksız olduğunu belirterek protesto etti. Yavaş bir şekilde ilerleyen konvoy sebebiyle, Manisa-İzmir arasındaki trafik akışı yarım saatliğine yavaşladı. Eyleme Manisa Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri ile Jandarma Trafik ekipleri müdahale ederek, servis şoförlerinden Manisa-İzmir yolunun trafiğinin yavaşlatılmamasını istedi. Sabuncubeli Mevkii'nde yolun bir şeridinde tek sıra halinde park eden servis şoförleri yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Servis şoförlerinin eylemine katılan Manisa Şoförler Odası Başkan Vekili Salih Karaağaç, İzmir'e servis yapan 6 servis aracının İzmir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 60 gün süreyle kapatıldığını belirterek, servis şoförlerinin tepkisinin İzmir'de haksız yere yazılan cezalar olduğunu söyledi. D2 belgeli araçlarının İzmir'de 2 veya 3 noktada kişileri indirdiği için kapatıldığını ve bunun nedeninin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden izin alamadığı olduğunu kaydeden Karaağaç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin D2 belgeli araçlara izin vermediğini bildirdi.

MANİSA'DAN ALINAN BELGENİN İZMİR'DE DE GEÇERLİ OLMASI GEREKİR

Karaağaç, "Baktığımız zaman Manisa-İzmir arasında çalışan, İzmir'e öğrenci ve personel taşıyan yaklaşık 600 araç var. Bu araçların tamamı D2 belgesi ile çalışmakta. Şuanda 6 arkadaşımızın araçları 60 gün boyunca trafiğe girmesi kapatıldı. Üstüne birde 2 bin 400 TL para cezası yazıldı. Şuanda servis şoförü arkadaşlarımız ve oda olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hangi belge ile Manisa'dan İzmir'e servis taşımacılığı yapacağız. Şuanda Manisa'da J plaka ile servis taşımacılığı yapılıyor. Peki İzmir'de neyle taşımacılık yapılacak. Bu konuda şuanda Manisa Şoförler Odası ile İzmir Şoförler Odası ortak bir çalışma başlattı. Konu araştırılıyor. Ama bu konu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında çözümlenecek bir konu. Manisa'dan alınan belgenin İzmir'de de geçerli olması gerekir. Bu konuda bürokratlarımızın gereğini yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Manisa-İzmir yolu üzerinde tek 3 şeritli yolun bir şeridini kapatarak bekleyen yaklaşık 50 servis aracı daha sonra olaysız bir şekilde Manisa istikametine yönelerek hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaağaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title