Haberler

Servet Yardımcı'nın Aday Olduğu UEFA Kongresi Yarın Yapılacak

UEFA Yönetim Kurulu'na girecek 8 üyenin seçimle belirleneceği kongrede, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı da adaylar arasında bulunuyorTFF Başkanı Demirören, federasyon heyeti ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Helsinki'deSercan SAPANATAN/HELSİNKİ, UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun...

UEFA Yönetim Kurulu'na girecek 8 üyenin seçimle belirleneceği kongrede, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı da adaylar arasında bulunuyor

TFF Başkanı Demirören, federasyon heyeti ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Helsinki'de

Sercan SAPANATAN/HELSİNKİ,

UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl düzenlenen UEFA'nın olağan kongresinin 41'incisi, yarın Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Messukeskus Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Kongrede ayrıca 4 yıl boyunca UEFA'nın yönetim kurulunda yer alacak 8 isim de belli olacak. Türkiye'den Servet Yardımcı'nın da adaylar arasında olduğu seçimde toplam 13 aday yarışacak.

Eylül 2016'da Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan UEFA Başkanlık seçimlerinde Slovakya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin'i destekleyerek seçilmesini sağlayan ekibin başında bulunan Servet Yardımcı, yarın yapılacak UEFA seçimlerinde, yönetim kuruluna girecek en güçlü isimler arasında gösteriliyor.

ŞENES ERZİK'TEN SONRA İKİNCİ TÜRK

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı yarın yapılacak seçimde yönetime girmesi durumunda Şenes Erzik'in ardından UEFA yönetiminde görev alacak ikinci Türk futbol adamı olacak. Daha önce 2015 yılında da UEFA Yönetim Kurulu için aday olan Yardımcı, ilk tur oylamasında 23 oyla aleyhine biten seçimi ikinci tur oylamasında 20'ye 14 kaybetmiş ve seçilememişti.

BAŞKAN DEMİRÖREN VE TFF HEYETİ DE HELSİNKİ'DE

TFF Başkanvekili Servet Yardımcı'nın en kuvvetli aday olduğu UEFA Kongresi öncesi, başkan Yıldırım Demirören ve TFF yönetim kurulu üyeleri de Helsinki'ye geldiler. Dün akşam Başkan Demirören'in özel uçağı ile Helsinki'ye gelen TFF heyetinde başkanvekili Ali Dürüst, idari işler sorumlusu Cengiz Zülfikaroğlu ve genel sekreter Kadir Kardaş da bulundu. Hem Servet Yardımcı'ya destek için, hem de UEFA yetkilileri ile görüşmek için Helsinki'ye gelenler arasında Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de yer aldı.

FİNLANDİYA'DA GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

41. UEFA Kongresi öncesi Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de alınan güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Havalimanından itibaren güvenlik önlemlerinin yoğun olduğu Helsinki'de dün Rusya'da yapılan terör saldırısı sonrası güvenliğin daha da artırıldığı belirtilirken, yarın UEFA Kongresi'nin yapılacağı Messukeskus Fuar Merkezi'nde de ekstra güvenlik önlemleri alınacağı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Demirören Galatasaray Finlandiya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title