Haberler

Sertifikalı Pastacılar

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası, Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi ve İŞKUR ortaklığıyla düzenlenen İş Garanti Pastacılık Kursunda başarılı olan 27 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası, Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi ve İŞKUR ortaklığıyla düzenlenen İş Garanti Pastacılık Kursunda başarılı olan 27 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İş Garanti Pastacılık Kursunda başarılı olan 27 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törene katılan İESOB başkanı Zekeriya Mutlu, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı, İŞKUR ve Milli Eğitim ilçe müdürlükleri temsilcileri ile çok sayıda oda başkanı başarılı kursiyerlere sertifikalarını verdi. Törende konuşan Başkan Zekeriya Mutlu, dünyanın bir numaralı sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek " Türkiye'de işsizlik yüzde 12, İzmir'de yüzde 15. O zaman Türkiye'de herkesten çok bizim çalışmamız ve daha çok iş vermemiz lazım. Başarının sırrı yaptığın işi en iyi yapmaktan geçer. Sizden 510 saat aldığınız eğitimi iyi değerlendirmenizi ve ustanızın size öğrettiklerini en iyi şekilde çalışarak göstermenizi istiyorum" dedi.

"Esnaf ve sanatkarlara sahip çıkın"

Esnaf sanatkarlara herkesin sahip çıkması gerektiğini söyleyen Başkan Mutlu, "Esnaf ve sanatkar dediğiniz kesim, sizin hayatınızın ayrılmaz parçalarıdır. Onlara sahip çıkın. Esnaf sanatkarlar anahtarlarınızı teslim ettiğiniz, güvendiğiniz, ay sonunda paranız bittiğinde yazdırabildiğiniz insanlardır. Dostunuz, ailenizden birisidir. Siz onlara sahip çıkacaksınız ki bizde çocuklarımıza iş kuralım. Eğer mahallenizde onların ışıkları sönmüşse, mahalleniz karanlık olur oraya kimse girmez" diye konuştu.

"Emek sarf etmemiz gerekiyor"

Mezun olan herkesin artık iş sahibi olduğunu belirten Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise, "Bizim insanlarımızın iş bulmaları için daha fazla emek sarf etmemiz gerekiyor. Devletimiz sağ olsun 3,5-4 aylık süre içerisinden kursiyerlerimize kimseye yük olmayacak şartlar oluşturuyor. Karabağlar Kaymakamlığı olarak kendi iş yerini kurmak isteyenlere maddi destekte bulunabiliyoruz" ifadelerine yer verdi. Sertifika töreni, öğrencilerin hazırladığı unlu mamul ürünlerinin protokol üyeleri ve katılımcılara ikram edildiği kokteyl ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sadık Karabağlar Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title