Haberler

Sertel, Özdil ve Aldoğan'a Destek Çıktı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının hemen ardından yine gazetecileri hedef aldığını söyledi Yazılı açıklama yapan TGF ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Başbakan'ın yine bir hedef saptırma ve gazetecilere yönelik linç kampanyası başlattığını belirtti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının hemen ardından yine gazetecileri hedef aldığını söyledi

Yazılı açıklama yapan TGF ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Başbakan'ın yine bir hedef saptırma ve gazetecilere yönelik linç kampanyası başlattığını belirtti. Sertel, "Bugün Başbakan'ın gündeminde medya mensupları değil, Soma'da yanan yürekler olmalıdır. Sayın Başbakan enerjisini bu türden atışmalara değil, 'olağan' gördüğü ancak 'olağanüstü' önlemlerle gerçeklerin gizlemeye çalışıldığı Soma faciasını aydınlatmaya harcamalıdır. Dolayısıyla Başbakan gazetecilerin değil gerçeklerin üzerine yürümelidir" diye konuştu.

TGF Genel Başkanı Atila Sertel, açıklamasında şunları söyledi:

"Halkın haber alma, kamuoyunun doğru bilgilenme hakkı için görev yapan meslektaşlarımız günlerce çok zor şartlar altında bu 'ulvi' görevlerini yerine getirdiler. Ancak birileri gazetecilerden yine rahatsız oldu. Birileri yine gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını istemedi, beton duvarlarla ördü. Soma'da önce gazetecilerin görev yapması engellendi, polis şiddetine maruz bırakıldı sonra şehre girişleri yasaklandı. Şimdi ise malum çark yeniden döndürülmeye başlandı. ve bu çarkta yine başı dik, alnı açık eğilmez kalemler öğütülmek isteniyor. Başbakan Erdoğan son olarak, Türkiye'nin en çok okunan yazarlarından Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'i ve Posta Gazetesi'nin önemli kalemlerinden Yazgülü Aldoğan'ı hedef göstererek patronlarına şikayet etti, işten atılmalarını istedi. Yılmaz Özdil İzmir'in yetiştirdiği, ülkesini çok seven, ülkesinin menfaatlerini her şeyin üstünde tutan, kalbi Atatürk sevgisiyle dolu, doğru bildiği yoldan şaşmayan, gerçekleri yazmaktan korkmayan, başı dik, alnı açık gazetecilerin başında gelmektedir. Yılmaz Özdil, İzmir'in ve Türk basının simge ismi, emperyalistlere ilk kurşunu sıkan, bağımsızlık ateşini yakan Hasan Tahsin'in torunudur. Yılmaz Özdil İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin saygın, onurlu bir üyesidir. Yılmaz Özdil yazıları paylaşma rekorları kıran, günlük iki milyondan fazla kişinin okuduğu eğilmez bir kalemdir. Köşe yazarı bir gazeteci, okunduğu sürece vardır, okunduğu sürece birilerini rahatsız eder. Okuru olmayan bir yazarı da eğer 'yukarıdan' talimatlı değilse, eğer 'özel bir görevi' yoksa hiçbir patron gazetesinde barındırmaz. Hal böyleyken sayın Başbakan'ın geçmişte de sık sık yaptığı gibi muhalif sesleri susturmak, muhalif gazetecileri bertaraf etmek adına onları patronlarına şikayet etmesi, işten atın demesi son derece yakışıksızdır."

"BAŞBAKAN HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇSİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilerin değil gerçeklerin üzerine gitmesi gerektiğini ifade eden TGF Genel Başkanı Atila Sertel, "Bugün Başbakan'ın gündeminde medya mensupları değil, Soma'da yanan yürekler, yetim kalan çocuklar, eşsiz kalan kadınlar, evlatsız kalan anne babalar olmalıdır. Sayın Başbakan enerjisini bu türden atışmalara değil, 'olağan' gördüğü ancak 'olağanüstü' önlemlerle gerçeklerin gizlemeye çalışıldığı Soma faciasını aydınlatmaya harcamalıdır. Mademki sayın Başbakan ve kabinesi Soma faciasının ardından yapılan bir takım yorumlardan, haberlerden rahatsız o halde tüm gerçekleri yoruma mahal bırakmayacak şekilde açıklamalıdır. Sayın Başbakan artık gazetecileri hedef göstermekten bir an önce vazgeçmeli, tıpkı gelişmiş, demokrasiyi sindirmiş ve basını özgür olan ülkelerde olduğu gibi toplumun genelini ilgilendiren olay ve konularda medyayı etkin bir şekilde kullanarak gerçekleri tüm çıplaklığıyla kamuoyuna aktarmalıdır" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Atilla Sertel İzmir Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title