Haberler

Sertel'e Açılan Tazminat Davası Reddedildi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Hatıra Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesine tepki gösteren İGC Başkanı Atilla Sertel'in, kendisine hakaret ettiğini öne süren dönemin İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi'nin açtığı tazminat davası reddedildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Hatıra Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesine tepki gösteren İGC Başkanı Atilla Sertel'in, kendisine hakaret ettiğini öne süren dönemin İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi'nin açtığı tazminat davası reddedildi. Ceza davasıyla ilgili de kovuşturmanın ertelenmesi kararı verildi.

Bayraklı sırtlarındaki, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hatıra Ormanı'ndaki ağaçlar, buraya Gemi Trafik Gözetleme İstasyonu yapılmak üzere, 2010 yılı Ekim ayında kesildi. Bu duruma tepki gösteren İGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel, yetkilileri eleştirdi. Dönemin İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, Sertel'in "Bu Orman Bölge Müdürü İzmir'de olduğu sürece hiçbir ağaç güvence altında değildir" sözleri nedeniyle, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunup, 7 bin 500 liralık da tazminat davası açtı.

Karşıyaka Asliye Ceza Mahkamesi'nde 'hakaret' suçundan açılan ceza davasında, yapılan yasal değişikliklerin ardından, 6352 sayılı Yasa'nın geçici 1/1-b Maddesi gereğince kovuşturmanın ertelenmesi yönünde karar verildi. İzmir'deki görevinin ardından Orman Genel Müdürlüğü'ne atanan İbrahim Çiftçi'nin tazminat talebi de reddedildi.

'HİÇBİR AĞAÇ GÜVENDE DEĞİL'

İki kararla ilgili açıklama yapan Atila Sertel, "İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatıyla kişileri hedef almaktan ziyade, yapılan yanlışlığı gözler önüne sermek, cemiyetimizin hakkını, hukukunu savunmak ve ormana isimleri verilen merhum gazetecilerin anılarına sahip çıkmak adına yürüttüğümüz bu mücadele mahkeme tarafından alınan bu karar önemli ve anlamlıdır. Ayrıca, İzmir'de ağaç katliamı yapan bu şahıs daha sonra Orman Genel Müdürü yapılarak taltif edilmiştir. Gezi olaylarında, ODTÜ ormanlarının katlinde, üçüncü havaalanı ve yolu yapımında milyonlarca ağaç katledilirken bu şahıs Orman Genel Müdürü'dür. Bu Genel Müdür ve onu iktidara getirenler olduğu sürece Türkiye'de hiçbir ağacın güvencesi yoktur" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İbrahim Çiftçi Atilla Sertel İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title